Матија Дедић

Џез пијанисту и композитора Матију Дедића слушаћемо 13. јануара у Културној станици Еђшег, у оквиру Дочека 7530. Његов наступ можете испратити од 22 сата.

Матија Дедић је син истакнутих хрватских музичара Габи Новак и Арсена Дедића. Завршио је средњу музичку школу у Загребу и џез академију у Грацу. Крајем деведесетих основао је састав Матија Дедић Трио, који је изводио његова ауторска дела. Његов први албум Octopussy  (1998) тада је проглашен једним од најбољих дебитантских албума у тој деценији. Матија је након тога освојио више од 25 награда Порин у различитим категоријама, награде Црни Мачак, Mega Music Award, те дестетак награда за најбољег инструменталисту године. 

Заједно с њим у саставу још свирају искусни џез музичари из квартета Тамаре Обровац, Жига Голоб (контрабас) и Крунослав Левачић (бубњеви).

Албум посвећен преминулом оцу, Матија свира Арсена, из 2015. проглашен је најбољим албумом и уједно најпродаванијим у Хрватској. Многи су мишљења да се ради о једном од најбољих инструменталних радова на овим просторима у последњих 20 година. Матија се приватно усавршава код једног од највећих џез музичара Берија Хариса.

Пооштравање контроле епидемиолошких мера

Сви програми на свечаном отварању Европске престонице културе прилагођени су епидемиолошким мерама, стога су од самог почетка капацитети били веома ограничени на планираним концертима, приликом продаје улазница, а уз то, ради безбедне и одговорне организације, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ преузима иницијативу за додатне мере и пооштравање контроле њихових поштовања. Фондација је стога као прву меру дала препоруку да се одложи 60 одсто концерта, док ће појачане мере контроле бити на оним концертима коју су директно у продукцији Фондације. Потом на концертима који ће бити реализовани, капацитети су до 50 одсто, на појединим ће бити и мањи, а заједно са улазницом, биће неопходно да посетиоци приложе зелени сертификат или антигенски тест не старији од 48 сати или PCR тест не старији од 72 сата.

У складу са актуелним епидемиолошким мерама, на самом догађају неопходно је ношење маски и одржавање дистанце.

Бесплатно тестирање за посетиоце на две локације

За све посетиоце који немају зелени сертификат, антигенски или PCR тест, биће обезбеђена два пункта за бесплатно тестирање 13. јануара и то на две локације:

    • У центру Новог Сада, на Тргу слободе 13. јануара од 12 до 23 часа
    • У простору Градске концертне дворане (Булевар Цара Лазара 67) 13. јануара од 12 до 23 часа

Фото: Промо

Ознаке:,

Датум

13. Јан 2022.
Завршен!

Време

22:00

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Културна станица Еђшег
Интернет адреса
https://edjseg.kulturnestanice.rs/sr-cyrl/