МИЛЕВА

Премијера представе „МИЛЕВА”, у оквиру програмског лука Хероине, биће приказана 26. маја у 20 часова на сцени Јован Ђорђевић у Српском народном позоришту.

Представом „МИЛЕВА” биће свечано отворено 67. Стеријино позорје. Најпре ће у 20 часова беседу на отварању одржати Војислав Брајовић, а одмах након тога креће представа на сцени „Јован Ђорђевић” у Српском народном позоришту.

Представа „МИЛЕВА” ће одговорити на многа питања о великој хероини науке Милеви Марић Ајнштајн.

Ауторке првобитног текста су: Милена Богавац, Олга Димитријевић, Тијана Грумић, Ведрана Божиновић и Ведрана Клепица.

Редитељка: Аница Томић

Ауторка адаптације и драматуршкиња: Јелена Ковачић

Сценограф: Игор Васиљев

Костимографкиња: Дрина Крлић

Композитор: Ненад Ковачић

Видео рад: Филип Микић

Сценски покрет: Игор Коруга

Играју: Ана Рудакијевић, Олгица Несторовић, Перо Стојанчевић, Леа Јевтић, Стефан Бероња, Немања Бакић, Софија Мијатовић, Биљана Кескеновић, Срђан Алексић, Богомир Ђорђевић, Ивана В. Јовановић, Даница Грубачки, Милијана Макевић – Мирков, Никола Кнежевић

Инспицијент: Зоран Вучковић

Суфлер: Нинослав Вранић

У представи се користе делови композиције Франза Шуберта Erlkönig, Габриела Урбаина Fauréa Requiem (Op.48) – Pie Jesu, Алена и Ненада Синкауза Метална.

Вокал: Теresa Melo Campos

Тамбура: Александар Јовевски

Представа је настала у организацији Стеријиног позорја, а у сарадњи са Народним позориштем у Сомбору и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Улазнице за представу у Српском народном позоришту можете резервисати у просторијама Стеријинг позорја (Змај Јовина 22/1). Продаја улазница почиње 12. маја, такође у просторијама Стеријиног позорја, сваким радним дан од 10 до 16 часова. Цена улазница је 800 динара (партер) и 600 динара (балкон).

Округли сто о представи „МИЛЕВА” одржаће се 27. маја у 11 часова у горњем фоајеу сцене Пера Добриновић у Српском народном позоришту.

Истог дана, 27. маја, у 12.30 часова, на Камерној сцени Српског народног позоришта публика ће имати прилику да погледа документарни филм „Пројекат Милева – Ни на шта се не гледа благонаклоно у моменту када се спозна” чилеанског колектива Омонимо (Colectivo Homónimo) који чине три глумице и редитељке, Сесилија Јањез (Cecilia Yáñez), Мелиса Бранд (Melissa Brandt) и Валентина Парада (Valentina Parada). Филм се састоји од три поглавља која обрађују три различите теме: Милева Марић, други/е попут ње и колективна потреба да се промени патријархална парадигма.

Улаз је слободан на догађајима „Округли сто о представи Милева” и „Пројекцији документарног филма”.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Нађа Репман

Ознаке:

Датум

26. May 2022.
Завршен!

Време

20:00

Локација

Српско народно позориште
Pozorišni trg, Нови Сад

Организатор

Стеријино позорје

Остали организатори

Народно позориште Сомбор
Народно позориште Сомбор
Народно позориште Сомбор
Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/