Monsieur Doumani i Bab L’ Bluz

Наступ два необична бенда Monsieur Doumani i Bab L’ Bluz који вешто комбинују модерне електро стилове са фолком и грувом различитих поднебља у карактеристичном wорлд мусиц жанру, доноси нам Pocket Globe фестивал, у петак, 11. новембра у 20 часова у Позоришту младих, на сцени Пера Добриновић.

Monsieur Doumani (CYP)
Вишеструко награђивани трио Monsieur Doumani, пореклом са острва Кипра, у последњих десетак година импресионира публику широм света музиком снажно укорењеном у источном Медитерану. Њихова музика је нашироко представљана у светским медијима, а до сада су остварили небројене наступе, између осталог и на најпознатијим фестивалима, као што су: ЕСНС, WОМЕX, WОМАД, Сзигет, Транс Мусицалес, и многи други. Иако њихова постава може звучати необично за једну трочлану групу (цурас – мали бузуки, тромбон, акустична гитара), Monsieur Doumani користе електронику, ефекте и лооп-педале како би се упустили у свет који је освежавајући и узбудљив. Концерт у Новом Саду биће њихов трећи наступ у Србији, након два концерта у Београду, на Тодо Мундо фестивалу (2018) и у клубу Дим (2019).

•  Bab L’ Bluz (МАР/ФРА)

Настао у Маракешу, 2018. године, бенд Bab L’ Bluz  је плод сна о прикључивању гембрија (тип гитаре) међународној сцени савремене музике. Истовремено, мароканско-француски квартет  Bab L’ Bluz  враћа блуз у северну Африку. Предвођен Мароканком у традиционално мушкој улози, бенд је одан револуцији, промовишући став који је у складу са мароканским покретом младих ‘наyда’ – нови талас уметника и музичара који се ослањају на локално наслеђе, певајући стихове о слободи на мароканско-арапском дијалекту дарија. Древан и актуалан, фанки и ритмичан, инспирисан арапским стиховима, узвишених вокала и басс-хеавy грувом, дебитантски албум бенда  Наyда!  као да пулсира из самог срца Магреба. Ово је њихов премијерни наступ у Србији.

Концерт ће бити одржан у оквиру првог World Music Festivala Pocket Globe који доноси шест изванредних концерата у Новом Саду (Новосадска синагога / Позориште младих), од 10. до 12. новембра. У оквиру концертног програма наступиће уметници из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Марока, Француске, Турске, Кипра и Ирана.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

11. Новембар 2022.
Завршен!

Време

20:00 - 22:00

Локација

Позориште младих
Ignjata Pavlasa 4, Нови Сад

Организатор

Удружење Ring ring
Интернет адреса
https://ringring.rs/

Остали организатори