World music festival Pocket Globe

Вишедневни музички програм посвећен world music жанру – привлачном, разнобојном, створеном за радознале душе. Фестивал ће бити одржан од 10. до 13. новембра 2022, у Позоришту младих, Синагоги и Културној станици Свилара.

Фестивал се реализује у оквиру програмског лука Друга Европа као део пројекта „Pocket Globe”, а наступиће уметници из Ирана, Турске, БиХ, Француске, Марока, Словеније.

У питању је нестереотипно представљање далеких и мањинских култура кроз музику света у јединственом амбијенту новосадске Синагоге и других простора.

Програм:

Четвртак, 10. новембар

Новосадска синагога / 20 часова / Дамир Имамовић, Трио „Singer of Tales” (БИХ / ТУР / СВН) и Борис Ковач New Ritual Ensemble (СРБ)

Петак, 11. новембар

Позориште младих (Мала сала) / 14 часова / Предавање„Музика етничке групе Гнава и место жена у музици Марока” (Јусра Мансур / Bab L’ Bluz

Позориште младих (Велика сала) / 20 часова / Моnsieur Doumani (CYP) и Bab L’ Bluz (MAR/FRA)

Субота, 12. новембар

Позориште младих (Мала сала) / 17 часова / Предавање „Саз у Сарајеву” (Дамир Имамовић) 

Позориште младих (Велика сала) / 20 часова / Shira utfila (СРБ) и Кајхан Калор и Ердал Ерзинџан (ИРН / ТУР)

Недеља, 13. новембар

Културна станица Свилара / 16 часова / Предавање „Импровизација и персијска музика” (Кајхан Калор)

Улазнице за прво вече фестивала, које ће бити одржано у четвртак, 10. новембра, у Синагоги, у продаји су у целокупној Gigs Tix продајној мрежи, као и на њиховом сајту.

Улазнице за 11. и 12. новембар за концерте који ће бити одржани у Позоришту младих биће у продаји од уторка, 18. октобра, на благајни позоришта.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

10. Новембар 2022.
Завршен!

Локација

Синагога
Синагога, Јеврејска, Нови Сад

Организатор

Удружење Ring ring
Интернет адреса
https://ringring.rs/

Остали организатори