muzika gospela

Музика госпела – израз наде: путовање преко континената, кроз културу и време / Караван

Концерт музике госпела одржаће се у Културној станици Буковац, у оквиру програмске целине Караван, 17. марта од 19.30 сати, које организује Удружење грађана М- Арт.

Госпел музика је заједнички именитељ кретања, промене, подстицања разноликости и прожимања, са вером у моћ појединца да унапређује себе и све око себе, као у песми Shine Your Light, песми избеглица Агенције за избеглице Уједињених нација.

Госпел музика је једно од најснажнијих сведочанстава присилних миграција и борбе за слободу и права Афроамериканаца. Мери Госпел хор (Merry Gospel Choir) из Београда, под управом диригенткиње Марије Кубурић Боровић, припремио је концерт „Музика госпела – израз наде: путовање преко континената, кроз културу и време”, са жељом да публици приближи вишевековни развој госпел музике, као и њен утицај на модерну музику, што је повезано са развојем концепта слобода и права који је карактеристичан за афроамеричку популацију. Основне поруке овог програма – изражавање тежњи људских бића кроз музику и у најтежим околностима присилних и добровољних миграција, репресије, немаштине, сегрегације, које не престају да буду актуелне или данас постају актуелније него пре деценију или две.

Пројекат Караван је део програмског лука Сеобе где нас очекује гастрономско путовање. Од 17. до 20. марта посетићемо различите европске регије са жељом да храна буде повод за промишљање другог и другачијег. Дођите у наше културне станице и осетите укус интернационалног духа заједништва.

У вечерњим часовима на овим локацијама организован је музички програм world music жанра, који такође презентује музичку традицију источне, западне, северне и јужне Европе.

Распоред активности целокупног програма погледајте на страници Караван.

Програм је подржала IDEA.

Фото: Весна Лалић

Ознаке:

Датум

17. Mar 2022.
Завршен!

Време

19:30

Локација

Културна станица Буковац
Карађорђева 76, Буковац
Интернет адреса
https://bukovac.kulturnestanice.rs/

Организатор

Удружење грађања М-арт