Nataleé / Showcase 2

Концерт састава „Nataleé” одржаће се 2. септембра у Дистрикту, у објекту Производња (бивши Квотер), као део музичког програма „Showcase 2” поводом отварања програмског лука Калеидоскоп културе.

У оквиру програма „Showcase 2 ће наступити Yugo блеја (wаrm up) од 21 до 21.30, Nataleé од 21.30 до 22.10, Manivi од 22.20 до 23.00,  Ретроспектива и А.Н.Д.Р. од 23.10 до 23.50 и SevdahBABY од 24.00 до 01.00.

Београдски састав Nataleé настао је у децембру 2018. године, а убрзо потом уследио је њихов први јавни наступ. Иако је своју музичку каријеру започела као кантауторка, није било сумње да ће Наталија Рајковић окупити професионалне музичаре, који је већ годинама уназад подржавају и прате. Бенд је за кратко време, након објављеног снимка ливе верзије песме „Брат” на youtube платформи организације „Софар” добио неочекивано много симпатија публике, што је музичке сараднике и пријатеље инспирисало да наставе са даљим радом. Наталија Рајковић Наталеé је данас тако призната и награђивана музичарка на кантауторској сцени, а легенда о срчаним концертима ове музичарке прати све њене наступе.

Актуелни албум „Освести се“ наишао је на одличне реакције, а након песама „Први план“ и „Бебо“, спот је добила и песма „Реми“, још један фаворит публике са овог издања. У сржи ове, као и свих осталих песама са актуелног албума, су Наталијин глас и гитара, као и текстови који нам на аутентични начин преносе перспективу младе жене која је свесна где живи и са емпатијом гледа на људе око себе. Њене емоције су скоро неодвојиве од приче, па и када пева о ангажованим темама и критикује друштво, она говори о љубави.

Оно што овај састав издваја јесте карактеристичност „live loop performance” концепта, који подразумева да се звук на сваком од концерата мења, те музичарима даје извесну слободу и велики простор за импровизацију. Звук који Nataleé бенд ствара можда не можемо категоризовати у одређени музички жанр, али једно је сигурно – они комбинују традиционалне инструменте са модерним матрицама и снажном женском енергијом којом обузимају глас и текстови уникатне Nataleé.
Осим Наталије Рајковић, која је главни вокал и ритам гитара, бенд Nataleé чине и Александар Дервишевић Derwah (бас гитара), Бранислав Драговић Беин (скреч мајстор и ди-џеј), Душан Муришић (труба), Андрија Петровић (тромбон), Алекса Ненадовић (електрична гитара), Луна Шкопеља (бек вокал и клавијатуре).

Погледајте цео музички програм у оквиру отварања Калеидоскопа културе који се одржава од од 1. до 4. септембра у Дистрикту.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

02. Септембар 2022.
Завршен!

Време

21:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад