nenad vasiliv bass & strings

Ненад Василић – Bass&Strings / Џез на Дунаву

У току програмског лука Дунавско море, имаћемо прилику да слушамо наступ Ненада Василића са џез саставом „Bass&Strings 27. јула у 21 час у Павиљону на Штранду, који ће се реализовати као део манифестације „Џез на Дунаву”.

Ненад Василић представља свој најновији пројекат – „Ненад Василић Bass&Strings”.

Пројекат „Bass&Strings” је џез састав у којем се Ненад Василић Трију (контрабас, хармоника, саксофон) придружује гудачки квартет, доносећи нам Василићеву музику на другачији начин.

Заједнички именитељ свих композиција је контрабас/бас, док се у извођењима смењују „Трио” и „Бас и Гудачи”, или композиције изводи целокупни састав Bass&Strings. Репертоар се састоји од ауторских и духовних композиција у Василићевом аранжману.

У 2020. години овај ансамбл је имао веома запажен премијерни наступ у Бечком клубу Порги & Bess, а потом и наступ на Београдском џез фестивалу.

Ненад Василић активно наступа последњих двадесетпет година, написао је више од 40 ауторских композиција, и до сада објавио 13 албума.

Василић се активно бави и едукацијом младих музичара, а 2020 је именован за професора и шефа катедре жичаних инструмената на Џез институту у Берлину, на Универзитету уметности Берлин (Universitat der Kunste Berlin).

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

27. Jul 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 22:30

Локација

Штранд, Нови Сад
Штранд, Нови Сад

Организатор

Културни центар Новог Сада
Интернет адреса
https://www.kcns.org.rs/
X