Nouvelle Vague

Чувени француски цовер бенд  Nouvelle Vague стиже 13. јануара у Европску престоницу културе, да заједно са Новосађанима и њиховим гостима прославе Дочек 7530. Њихов концерт испратите у Градској концертној дворани од 22 сата.

Depeche Mode, Blondie и New Order, само су делић репертоара овог јединственог бенда који иза себе има седам студијских албума, као и милионска преслушавања на музичким платформама.

Њихово име на француском значи „нови талас“ и истовремено се односи на покрет Француски нови талас из шездесетих година, који се односи на биоскопе, и на истоимени музички покрет из седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Такође, име се односи и на bossa nova музички стил (на португалском означава нови талас), који бенд често користи у својим аранжманима.

Пооштравање контроле епидемиолошких мера

Сви програми на свечаном отварању Европске престонице културе прилагођени су епидемиолошким мерама, стога су од самог почетка капацитети били веома ограничени на планираним концертима, приликом продаје улазница, а уз то, ради безбедне и одговорне организације, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ преузима иницијативу за додатне мере и пооштравање контроле њихових поштовања. Фондација је стога као прву меру дала препоруку да се одложи 60 одсто концерта, док ће појачане мере контроле бити на оним концертима коју су директно у продукцији Фондације. Потом на концертима који ће бити реализовани, капацитети су до 50 одсто, на појединим ће бити и мањи, а заједно са улазницом, биће неопходно да посетиоци приложе зелени сертификат или антигенски тест не старији од 48 сати или PCR тест не старији од 72 сата.

У складу са актуелним епидемиолошким мерама, на самом догађају неопходно је ношење маски и одржавање дистанце.

Бесплатно тестирање за посетиоце на две локације

За све посетиоце који немају зелени сертификат, антигенски или PCR тест, биће обезбеђена два пункта за бесплатно тестирање 13. јануара и то на две локације:

  • У центру Новог Сада, на Тргу слободе 13. јануара од 12 до 23 часа
  • У простору Градске концертне дворане (Булевар Цара Лазара 67) 13. јануара од 12 до 23 часа
Ознаке:,

Датум

13. Јан 2022.
Завршен!

Време

22:00

Локација

Градска концертна дворана
Булевар цара Лазара 67, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Градска концертна дворана