Новосадски стрип викенд / 29. 10.

Програм Новосадског стрип викенда, у оквиру Града стрипа, у суботу, 29. октобра почиње у 11 часова берзом плоча, стрипова и књига, а наставља се представљањем стрип аутора, издања и издавача.

У 15.30 часова Зоран Пејић представиће издања Девете димензије из Бања Луке, у 16 часова Удружење љубитеља стрипа Сомбор представиће своје удружење и фанзин „СтрипСО025”, а у 16.30 часова Саша Папић представиће издања Удружење љубитеља стрипа ХАС.

Зоран Стефановић ће у 17 часова представити издања Удружења стрипских уметника Србије, а стрип аутор Новица Миливојевић говориће о свом раду од 17.30 часова.

Нови, 14. број, часописа „Стриполис” биће представљен у 18 часова и о њему ће говорити Бранко Ђукић, а уследиће разговор са аутором Мирком Чолаком у 18.30 часова.

У 19 часова биће представљен 10. број серијала „Лавандарман”, о коме ће говорити Тони Фавер, Ванчо Ребац и Винко Барић.

Разговор са аутором Мирољубом Милутиновићем Брадом почиње у 20 часова, а од 20.30 часова биће представљен аутор Алекса Гајић.

Стрип викенд ће музичким сетовима затворити Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty, од 21 час.

Новосадски стрип викенд ове године ће представити изложбу „Дневник Max von Fafnera. Изложба ће бити отворена 25. октобра у 20 часова у Музеју савремене уметности Војводине, а поставка ће моћи да се погледа до 17. новембра 2022. Улаз је слободан.

Традиционални Новосадски стрип викенд одржава се 28. и 29. октобра у обновљеном простору СКЦНС Фабрика, у оквиру програмског лука Друга? Европа и обухвата берзу стрипа, изложбе, представљање домаћих и регионалних аутора и издавачких кућа као и других фестивала стрипа.

Фото: Леа Бодор

Ознаке:

Датум

29. Октобар 2022.
Завршен!

Време

11:00

Локација

Студентски културни центар Фабрика
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Студентски културни центар Нови Сад
Електронска пошта
skcnovisad@gmail.com
Интернет адреса
http://www.skcns.org/