Одмориште за бициклисте

Дечја ликовна радионица на тему Дунава биће одржана у склопу програмског лука Дунавско море у периоду од 7. до 21. августа у Баноштору.

У Баноштору 7. августа уз подршку Месне заједнице Баноштор у организацији фондације Нови Сад европска престоница културе 2022 и Удружења Арка уз ангажовања деце и ученика са територије општине Беочин приређена је несвакисдашња изложба, која има за циљ афирмацију стваралаштва најмлађих.

Удружење АРКА је у оквиру пројекта „Одмориште за бициклисте” поставло изложбу застава које су настале у оквиру креативних радионица организованих са децом основне школе „Јован Поповић” из Сусека и издвојених одељењна у Баноштору, Свилошу и Лугу, као и децом из Беочина из Основне школе „Јован Грчић Миленко”. У пројекту су учествовала и деца из предшколске установе Љуба Стнковић Беочин.

Идејно решење изложбе дечијих ликовних радова у оквиру пројецт Одмориште за бициклист јесте приказивање дечјих ликовних радова на један нов и јединствен начин. Изласком из оквира стандардног излагања, посетиоци су имали прилику да сагледају радове на један веома узбудљив начин. Заставе које представљају радове деце, кретале су се и вијориле небом баш како дечијој машти и доликује.

Уз идеју Бранке и Павела Пашко из удружења Арка, ученици школе “Јован Поповић” су допринели осмишљавају и дизајнирању застава. Наставник Милош Мирковић је у сарадњи са ученицима продубљивао идеју у начине на који се могу реализовати лепоте ових предела, а ученици нижих разреда уз помоћ учитеља и учитељице су такође учинили ову радионицу разигранијом и веселијом. Сама идеја заставе о територији која нема границе а представља њихов дом у деци је пробудила низ нових идеја и креативних начина да дођу до најбољег решења. Кроз рад ученика се може осетити љубав и топлина која представља фрушку гору, срем, па и целокупну војводину. Ученици виших разреда су креирали идеје за тотеме у етно стилу некадашњег плетења и ткања, као и друштвеним и спортским играма које су се пренеле са њихивих родитеља.

Са великим талентом, преданошћу и интересом ученици ОШ ,,Јован Грчић Миленко” из Беочина и наставница Весна Мијин Томић су осликавали заставе и остварили овом пројекту оригинална ликовна решења. Застава представља највиси симбол једне државе, али она је висе од тога, представља дусу народа, историјску, географску, верску и другу боју народа и тог поднебља. Успешна реализација овог пројекта и ова изложба показују колико је симболика заставе дубоко уткана у нежне дечије душе који су на врхунски и професионални начин приступили овом ликовном изазову.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

07. Август 2022.
Завршен!

Локација

Баноштор
Баноштор