biofilija

Отварање изложбе / Биофилија

Отварање изложбе „Биофилија” биће одржано 23. јула у 19 часова у Павиљону на Штранду, као део програмског лука Дунавско море. Након отварања биће организована панел дискусија у 20 часова, као дијалог уметника, теоретичара уметности, научника, технолошких стручњака, бизнисмена… Учесници у овом дијалогу представљају своја искуства присутном аудиторијуму и учествују у дијалогу о новим могућностима које их могу унапредити. Изложба ће бити постављена до 31. јула.

Изложба „Биофилија” је сачињена од избора уметника који својим праксама показују нове могућности повезивања природних и уметничких процеса.

У процесу еволуције човека ка новој свести, уметност има веома важну улогу да укаже, својим примером, на заборављени модел суживота човека и природе. Она се појављује као медијум у овој покиданој вези, стварајући нови културни модел који проистиче из природних процеса.

Циљ пројекта је уметнички и еколошки. Разјаснити теоријски и приказати примере, како се природни процеси могу претворити у уметничке процесе. У времену у којем живимо, повезивање човека са природом је постао императив. Како уметност поново вратити природи? Како путем уметности вратити човека природи?

Фото: Ђорђе Станојевић

Ознаке:

Датум

23. Jul 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Штранд, Нови Сад
Штранд, Нови Сад

Организатор

Удружење Природа и уметност
Интернет адреса
nature-and-art.rs
X