Pannonia Allstars Ska Orchestra

Концерт Pannonia Allstars Ska Orchestra одржаће се 13. августа у дворишту Палате Илион у Сремским Карловцима, у оквиру програмског лука Дунавско море.

Pannonia Allstars Ska Orchestra свира ска са примесама мађарског и балканског звука, регеа и џеза. Од 2003., са преко 1000 наступа у 22 земље, од Шаније до Украјине, бенд је показао своју невероватну енергију.

Pannonia Allstars Ska Orchestra настао је 2003. године, када је почео да свира у локалима Будимпеште. Како су године пролазиле, бенд је кристализовао форму и стил и на крају постао водец́и ска ревивал, како у Мађарској, тако и у другим европским земљама.

Године 2005. потписали су уговор за Megalith Records, водећу америчку ска кућу. Њихов први албум „Budapest Ska Mood“ изашао је исте године. Овај албум пратио је и  „Babilon Focus” ЕП и „Biblical 7″ сингл винила, 2007. године. Исте године је изашао и њихов други албум „The return of the Pannonians”, након којег је уследио „Feel the Riddim” 2009. године, и дупли албум „Lovemonster” 2012. године. „Lovemonster” је пратио „Best Of Vinil” ЛП 2014. и „Ghost Train” ЦД и винил ЛП 2016. и 2017. године.

PASO такође воли да доживљава и руши музичке границе. Бенду се неколико пута придружио Симфонијски оркестар Мађарског националног радија, а 2012. године су са њима одсвирали и целовечерњи концерт у светски познатом будимпештанском простору, Палати уметности. Све симфонијске аранжмане урадили су чланови PASO-а.

Концерт ће бити одржан у току Дунавског културног фестивала.

Овај једнодневни музички фестивал има за циљ да домаћој публици прикаже део спектра музичке разноликости коју нуде бендови и музичари из Европе и региона, посебно они које спаја Дунав, и природа уопште, што се и манифестује у њиховој живописној музици и ведрини коју шире на својим наступима.

Овога пута, акценат је на оригиналној, ауторској музици која је својом жанровском мешавином, забавним карактером и виртуозним изведбама пробила све границе и успела да од ових, наизглед локалних хероја, направи светски препознате уметнике.

Наступају:

18 до 19 часова / DJ Killo Killo / Србија

19.15 до 20.30 часова / Gustafi / Хрватска

20.45 до 22 часa / La Caravane Passe / Француска

22.15 дo 22.30 часова / Magnifico / Словенија

23.45 дo 01.00 часова / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Мађарска

Улаз је слободан.

Биће организовани и додатни поласци аутобуса у смеровима Нови Сад-Сремски Карловци и Сремски Карловци-Нови Сад како бисте могли да ужуивате у надалеко чувеним карловачким винима.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

13. - 14. Август 2022.
Завршен!

Време

23:45 - 01:00

Локација

Палата Илион, Сремски Карловци
Dvorac Ilion, Патријарха Рајачића, Сремски Карловци

Организатор

Центар за међународну сарадњу, културу и образовање „Иза угла”

Остали организатори

Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/
Туристичка организација општине Сремски Карловци
Музеј Града Новог Сада
Интернет адреса
http://www.museumns.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published.