Подграђе / Легати архитектуре

Панел „Подграђе”, у оквиру конференције „Легати архитектуре”, биће одржан 7. септембра у Дистрикту, као део недеље архитектуре Калеидоскопа културе.

Конференција ће говорити о архитектури у Европској престоници културе – о реконструкцији фабрике свиле која је претворена у Културну станицу Свилара, заштити Алмашког краја, обнови Подграђа, уређењу и пренамени највећег индустријског комплекса у Новом Саду и слично.

На конференцији ће бити представљена методологија коју је Фондација користила приликом пренамене старих простора како би се остварили дугорочни бенефити и подизање квалитета живота свих Новосађана и Новосађанки. Публика ће имати прилику да у оквиру једне конференције чује приче о свим архитектноским легатима Европске престонице културе, али и искуства гостију из земље и иностранстава, из архитектонске бранше, коју су радили и раде на сличним пројектима.

На панелу ће говорити:

Елена Васић Петровић – Оснивач Фондације „Архитекта Александар Радовић” и сарадница Завода за заштиту споменика културе Ниш

Слободанка Бабић – архитекта у Заводу за заштиту споменика

Душан Вуковић – координатор програмских лукова Дочек и Калеидоскоп културе Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Ознаке:

Датум

07. Септембар 2022.
Завршен!

Време

16:00 - 18:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X