porto morto

Порто Морто / Заставе будућности

Хрватски бенд Порто Морто одржаће свој наступ 30. априла у 22 часа, на Сцени 3 у Креативном дистрикту, као део програмске целине „Заставе будућности”.

Порто Морто све је јаче име на регионалној музичкој сцени, а иза имена крије се седмерац чији је музички смер тешко дефинисати, али када бисмо то покушали могли бисмо рећи да се темељи на мешавини прогресивног попа, арт рока и инди електронике.

Порто Морто једно је од највећих изненађења у последње вриеме што се хрватске музичке сцене тиче. Фантастично прихваћен албум „Портофон” (2019.), с којег на прву осваја сарадња са Дарком Рундеком на синглу „Ходај”, обезбедио им је три номинације за Порин. Препознатљивост граде и по наглашеном визуелном изразу који је у детаље разрађен у видеоспотовима и на позорници. Новим албумом „ПОРТОПОП” најављују нови звук, нови сценски идентитет, али и нову еру своје каријере.

ПОРТОПОП је најављен свежим сингловима „Чекам их”, „Вријеме за чилање” и „Фатаморгана” који су попраћени одличним спотовима снимљеним у властитој продукцији. Албум је проглашен једним од најбољих регионалних албума у 2021. од стране више портала и критичара.

Чланови бенда су Роко Црнић (глас, бас гитара), Хрвоје Клеменчић (клавијатуре, глас), Матија Брајковић (гитара), Матеј Перић (бубњеви), Маријан Уроић (удараљке), Антун Алекса (тромбон, глас) и Марин Живковић (саксофон).

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Фото: Промо

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

22:00 - 23:00

Локација

Сцена 3, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/