fashion week

Повезивање кроз моду / 30. април

Модна ревија победничких решења у оквиру јавног конкурса Националне коморе за моду Србије „Повезивање кроз моду” одржаће се 29. и 30. априла у СКЦНС Фабрици, у оквиру програмске целине „Заставе будућности”.

Национална комора за моду Србије кроз пројекат „Повезивање кроз моду” промовише младе дизајнере и дизајнерке из Новог Сада, Србије и Европе са циљем едуковања и мотивисања промене понашања и креирања позитивног утицаја моде на данашње друштво и будућност наше планете.

Пројекат обухвата јавне позиве за Национални конкурс за студенте и студенткиње, као и младе дизајнере и дизајнерке, Европски конкурс за студенте и студенткиње и младе дизајнере и дизајнерке и конкурс за најбоље креације инспирисане позитивним утицајем моде на заштиту животне средине.

Едукативни део пројекта пружа младим људима нова знања и вештине које доприносе развоју културног и креативног сектора и подстичу проактиван приступ младих у решавању друштвених и еколошких проблема.

Агенда програма за суботу 30. априла:

У 13 часова – Семинар/Радионица: „Млади лавови у џунгли”, на тему маркетинга и комуникација,

Колико се модни маркетинг променио у дигиталној ери? Шта данас уопште значи добар модни маркетинг? Да ли је то првенствено успешна сарадња са инфлуенсерима, директни маркетинг, класична модна кампања или паметно осмишљен и реализован модни евент? Да ли се исплати ићи пречицом или је ипак боље одабрати „пут од хиљаду миља”? Најзад, одакле уопште да крену млади дизајнерски лавови, који су свом модном рукопису тек почели да дају обрисе бренда? Ово су само неке од дилема на које ће своје ставове изнети маркетинг стручњаци, познаваоци маркетинга у моди и модни експерти.

У 18.30 часова – Изложба победничких скица

У 19 часова – Победници Ецолутион такмичења

Емилија Здравковић
Вероника Петрова
Ана Матић
Тимур Турсункулов
Александра Грубачевић,
Бојана Кривокапић,
Јована Вујошевић,
Јелена Зејак,
Ана Раичевић,
Антонија Ђокић,
Тијана Милошевић & Божана Барјактаровић

Победници националног такмичења:

Ненад Павловић
Лена Антић
Александар Латиновић
Софија Крсмановић
Мартина Малобовић
Маша Крстић
Јована Пантић
Лена Матић
Стана Младеновић
Сања Јанковић

У 21 час – Жири вече: Најбољи млади таленат Националног такмичења модних талената који ће освојити модну презентацију на Serbia Fashion Week-у Нови Сад 2023. Најбољи млади таленат Ecolution такмичења који ће освојити модну презентацију на Mad Mood Milano Fashion Week-у.

Чланови жирија: Светлана Хорват – председница Serbia Fashion Week-а & Defile a Paris, господин Donald Potard – бивши извршни директор Jean-Paul Gaultier Haute Couture House, господин Rocco Leo Gaglioti – председник мреже FNL и извршни директор Међународне дигиталне недеље моде, господин Emerik Fransoа – француски дизајнер високе моде, госпођа Маријана Мичели – председница Mad Mood Milan Fashion Week-а.

У 22 часа – SFW журка

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

13:00 - 22:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Национална комора за моду Србије
X