Радионице за децу / Урош Предић за све

Креативне радионице за децу „Био једном један сликар. Урош Предић” биће одржане сваке суботе од 8. октобра до 28. јануара 2023. године, у термину од 11.00 до 12.30 часова у Галерији Матице српске.

„Био једном један сликар. Урош Предић” је нови едукативни програм Галерије Матице српске намењен деци предшколског и основношколског узраста. Деца ће имати прилику да у јединственом Галеријском простору, кроз интеракцију са уметничким делима упознају свет Уроша Предића и сазнају занимљивости о његовом животу. Програм прати и истоимена дечја публикација на српском, енглеском, француском и немачком језику, коју деца након посете добијају на поклон.

За групне посете деце потребно је заказивати путем телефона 021/48-99-017

Сваке суботе у Галерији Матице српске одржавају се креативне радионице за децу узраста од 5 до 11 година.

Са музејским едукаторима деца ће током новембра откривати приче о настанку Галерије и њеном јубилеју, док ће током новембра, децембра и јануара упознати уметнички свет Уроша Предића посматрањем оригиналних уметничких дела. Свој доживљај и опажања изразиће у креативном делу радионице.

Породични водич доступан сваког радног дана

Родитељи, старатељи, баке и деке заједно са децом, користећи специјални штампани породични водич „Трагом сликареве четкице”, кроз игру улога и занимљиве задатке и различите тематске целине упознају живот и дело Уроша Предића, једног од најзначајнијих националних уметника.

Изложба под називом „Живот посвећен лепоти и уметности”, једног од највећих српских стваралаца Уроша Предића ће бити постављена у току програмског лука Друга? Европа и трајаће од 7. октобра 2022. године до 31. јануара 2023. године.

Догађај је приступачан особама са физичким и сензорним инвалидитетом (глуве и слепе).

Фото: Колекција Галерије Матице српске

Ознаке:

Датум

12. Новембар 2022.
Завршен!

Време

11:00 - 12:30

Локација

Галерија Матице српске
Трг галерија 1, Нови Сад

Организатор

Галерија Матице српске
Интернет адреса
https://www.galerijamaticesrpske.rs/

Остали организатори

Савез слепих Србије
Удружење „Per.Art"
Интернет адреса
https://www.facebook.com/per.art.arts.inclusion/
Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић” са домом ученика
Phone
+381216616366
Електронска пошта
skolamp@smp.edu.rs
Интернет адреса
https://smp.edu.rs/srlat/pocetna/