Šajzerbiterlemon

Шајзербитерлемон / Заставе будућности

Група Шајзербитерлемон наступиће 30. априла у Креативном дистрикту, на Сцени 3, у оквиру програмске целине „Заставе будућности”.

Шајзербитерлемон је гаражни панк трио са седиштем у Београду, основан 2014. године. Самостално су објавили свој дебитантски ЕП 2017 године. У мају 2019. бенд је објавио свој деби албум „Иза наших зидова” за загребачког независног издавача Геенгер рецордс. Свој звук и наступ описују као „бесан, јасан и импулсиван”. Интензивно су наступали у региону на значајним фестивалима као што су ЕXIT и МЕNT Љубљана, отварали за имена попут Репетитора и Straight Mickey and the Boiz-а и учесници су Хали гали компилације, албумом који је окупио најперспективнија нова имена на београдској рок сцени. Афирмисали су се и мноштвом атрактивних и јединствених видео спотова од којих су неки приказивани на фестивалима музичких спотова широм света. Као бенд који неки регионални новинари сматрају једним од „лучоноша” нове српске алтернативне сцене, Шајзербитерлемон је обавезно штиво за сваког заљубљеника у гаражни звук.

Нови албум популарних „Шајзера”, који ће унети мноштво нових сензибилитета у њихов звук, биће објављен на пролеће 2022. године.

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Фото: Ана Жежељ

Ознаке:

Датум

30. Април 2022. - 01. May 2022.
Завршен!

Време

23:55 - 01:00

Локација

Сцена 3, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/