sitzpinker

Sitzpinker / Заставе будућности

Наступ београдског бенда Sitzpinker биће одржан 30. априла у поноћ, на Сцени 1 у Креативном дистрикту, у оквиру програмске целине „Заставе будућности”.

Sitzpinker је београдски бенд који чине Дуња Мијачић (вокал, синт), Данило Илић (гитара), Павле Трифуновић (гитара/бас) и Андреј Младеновић (бубањ). Дебитантски ЕП „Подло поштовање” снимили су 2018. године у Down There Студију у сарадњи са Урошем Милкићем. Као један од бендова из ХалиГали колектива, наступали су на ХалиГали фестивалу и појавили су се на компилацији 2019. године са синглом „Метаноја”.

У међувремену су имали велики број концерата широм Србије, а као највеће наступе издвајају концерте на Аrsenal и Beer Festu. Сингловима „Да ли”, „Судан” и „Мустанг” најавили су свој први албум у сарадњи са независном издавачком кућом Поп Депресија/Кишобран и успут открили нови правац у којем се бенд креће. Сва три сингла постали су регионални хитови, а спотови су додатно појачали огромна очекивања од групе у наредном периоду. Ситзпинкер звук се можда најлакше може описати као инди гаражни рок са примесама шугејза, трипхопа и психоделичног рока.

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Фото: Промо

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022. - 01. May 2022.
Завршен!

Време

23:55 - 01:00

Локација

Сцена 1, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/