Србски православни појци

Група која се бави очувањем српске традиционалне музике „Србски православни појци” биће део Дочека 7530 и прославе године када ће Нови Сад понети титулу Европске престонице културе. Овај а капела састав наступиће 13. јануара у Великој сали Културног центра Новог Сада у 21.30 часова.

„Србски православни појци” у свом репертоару негује песме првенствено духовног, али и националног, етно и староградског карактера. Састав су 2011. године основала четири пријатеља са Теолошког факултета, а идејни творац је Марко Качаревић.

Пооштравање контроле епидемиолошких мера

Сви програми на свечаном отварању Европске престонице културе прилагођени су епидемиолошким мерама, стога су од самог почетка капацитети били веома ограничени на планираним концертима, приликом продаје улазница, а уз то, ради безбедне и одговорне организације, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ преузима иницијативу за додатне мере и пооштравање контроле њихових поштовања. Фондација је стога као прву меру дала препоруку да се одложи 60 одсто концерта, док ће појачане мере контроле бити на оним концертима коју су директно у продукцији Фондације. Потом на концертима који ће бити реализовани, капацитети су до 50 одсто, на појединим ће бити и мањи, а заједно са улазницом, биће неопходно да посетиоци приложе зелени сертификат или антигенски тест не старији од 48 сати или PCR тест не старији од 72 сата.

У складу са актуелним епидемиолошким мерама, на самом догађају неопходно је ношење маски и одржавање дистанце.

Бесплатно тестирање за посетиоце на две локације

За све посетиоце који немају зелени сертификат, антигенски или PCR тест, биће обезбеђена два пункта за бесплатно тестирање 13. јануара и то на две локације:

    • У центру Новог Сада, на Тргу слободе 13. јануара од 12 до 23 часа
    • У простору Градске концертне дворане (Булевар Цара Лазара 67) 13. јануара од 12 до 23 часа

 

Фото: Промо

Ознаке:,

Датум

13. Јан 2022.
Завршен!

Време

21:30

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

X