mjuzikl teorija relativiteta

Теорија релативитета / Вила

Плесна представа „Теорија релативитета” у извођењу плесне групе студија Viva Dance Academy биће одиграна 4. јуна у 16.30 часова у Врднику, у оквиру фестивала „Вила”.

Ова представа је наставак прошлогодишњег мјузикла „Ја сам Милева Марић Ајнштајн” који је изузетно добро оцењен од стране позоришних критичара. Тренутно у Новом Саду у години титиуле Европске престонице културе у току је програм Хероине и овај мјузикл се савршено уклапа у представљање једне новосадске хероине свога доба. Подсећамо публику да су данас много бољи услови изражавања, стварања и иновација него почетком 19. века, али још увек се осете трагови тако дуготрајног неравноправног односа према женама које је Милева проживљавала, а које ће се нарочито обрађивати у овом мјузиклу и све са циљем наглашавања последица које такав однос узрокује без обзира на време и простор.

У мјузиклу „Теорија релативитета” очекује нас право уживање, јер ћемо уз прелепе костиме и атрактивне кореографије имати прилике да на сцени видимо више од 40 младих плесача студија Viva Dance Academy, али и њихове специјалне госте плесаче и плесачице и певаче и певачице из Новог Сада. Са посебним задовољством најављујемо дипломирану глумицу Мају Брукнер, која ће употпунити мјузикл својим невероватним певањем и сјајном глумом.

Ово је друго комплетно извођење мјузикла „Теорија релативитета”, прилагођеног свим старосним добима, који и поред значајне уметничке вредности коју пружа, има улогу у популаризацији родне равноправности, али и саме културе живљења кроз призму велике историјске личности као што је била Милева Марић Ајнштајн.

Улоге

Главна улога Милеве Марић Еинстеин поверена је балерини Анђели Јоковић и балерини Јовани Сијерковић које важе за једне од најтрофејнијих и најуспешнијих младих плесача у Србији.

Улоге млађих Милева Марић играће Николина Јанковић, Сара Миљевић, Симона Бајић и Миа Живковић.

Улога Алберта Еинстеина поверена је Луки Станковићу који се одлично снашао у плесним и сценским изазовима, док ће балерина Срна Матковић играти Алберта Еинстеина у раној младости. За једне од значајнијих улога у мјузиклу, лик оца и мајке Марић, посебно најављујемо Милорада Миљаковића и Мају Брукнер.

Сценарио, драматургија и режија су поверени су младим, а већ и успешним редитељима Ивану Вањи Алачу из Београда и Владиславу Велковском из Пожаревца.

Кореографију у мјузиклу „Теорија релативитета” потписује поново Гордана Орешчанин која је иначе и потпредседница светске плесне организације од 2012 године и добитница је свих највиших међународних признања у модерном плесу као спорту и као уметности.

Сарадници у кореографији су Александар Бошков и Сташа Кукић. За дизајн светла задужен је Тихомир Стојшин још увек студент Академије уметности.

Костимографкиња Наташа Вранешевић поново је задивила костимима.

Фестивал „Вила” ће бити одржан у магичном амбијенсту националног парка, Фрушке горе, у Врднику (Фрушке Терме Ресорт), од 3. до 5. јуна. Неке од најзначајнијих европских хероина уметности окупиће се на првом фестивалу под називом „Вила”, као део програмског лука Хероине.

Улаз је слободан.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фотографије: Александар Живаљевић

Ознаке:

Датум

04. Jun 2022.
Завршен!

Време

16:30 - 17:20

Локација

Фрушке терме
Hotel Fruske Terme, Врдник
Категорија

Организатор

Viva Dance Academy – центар савремене сценске продукције
Phone
021 3008895
Електронска пошта
vivadance@sbb.net
Интернет адреса
https://vivadance.rs/