Уводни панел / Легати архитектуре

Уводни панел, у оквиру конференције „Легати архитектуре”, биће одржан 6. септембра у Дистрикту, као део недеље архитектуре Калеидоскопа културе.

Конференција ће говорити о архитектури у Европској престоници културе – о реконструкцији фабрике свиле која је претворена у Културну станицу Свилара, заштити Алмашког краја, обнови Подграђа, уређењу и пренамени највећег индустријског комплекса у Новом Саду и слично.

На конференцији ће бити представљена методологија коју је Фондација користила приликом пренамене старих простора како би се остварили дугорочни бенефити и подизање квалитета живота свих Новосађана и Новосађанки. Публика ће имати прилику да у оквиру једне конференције чује приче о свим архитектноским легатима Европске престонице културе, али и искуства гостију из земље и иностранстава, из архитектонске бранше, коју су радили и раде на сличним пројектима.

На уводном панелу ће се обратити директор Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе” Немања Миленковић и публици ће представити архитектонске пројекте у које је Фондација била укључена, као и саму методологију ЗОРА (заштита, обнова, развој  и аутентичност).

Након тога, Идис Турато, архитекта из Хрватске, одржаће своје предавање под називом „FIUME FANTASTIKA”. На предавању ће представити пројекат Ријеке 2020, који је био изложен на Венецијанском бијеналу 2021. године.

Партнери Калеидоспкопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Ознаке:

Датум

06. Септембар 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 19:00

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/
X