Винтиџ театар

Удружење пензионера „Сениори” реализује уметничко-активистички пројекат „Винтиџ Театар” чији ће резултат бити представа „Кад порастем бићу стар/а” која ће се одржати 11. октобра у 19.30 часова у Културном центру Новог Сада у оквиру програмског лука Друга? Европа.

Пројекат обухвата процесно-уметнички рад са одабраном групом сениора/ки у виду драмских радионица на различите теме у вези са проблематиком старијих и старења, креирање завршне представе и њена извођења, као и флеш моб акције на отвореном.

Пројекат „Винтиџ театар” окупља генерацију људи 65+ и укључује их у активан позоришни процес пропитујући теме старења, стереотипа према старијим особама, позиције у друштву и система вредности ових винтиџ генерација. Из процеса рада, у виду драмских радионица од марта до септембра 2022. године настала је позоришна представа „Кад порастем бићу стар/а”.

Представа са 12 извођача и извођачица на духовит али и озбиљан начин приказује однос и размишљања ове групе новосадских сениора и сениорки, о темама предрасуда и стереотипа, старења, као и различитих изазова са којима се старије особе срећу.

Ауторка пројекта је Бранка Бајић, глумица и драмска педагошкиња, докторанткиња Академије уметности Нови Сад.

Партнер пројекта је Удружење „Мафин производња аудио-визуелних производа” и Културни центар Новог Сада.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

11. Октобар 2022.
Завршен!

Време

19:30

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад

Организатор

Удружење „Сениори"

Остали организатори

Удружење „Мафин производња аудио-визуелних производа”
Интернет адреса
https://mafinprodukcija.com/
Удружење „Мафин производња аудио-визуелних производа”
Интернет адреса
https://mafinprodukcija.com/
X