Xanadu / Заставе будућности

Концерт хип-хоп звезде Xanadu-а биће одржан 30. априла у Креативном дистрикту, на Сцени 2, у оквиру тродневног догађаја Заставе будућности.

Xanadu је Урош Максимовић, кантаутор из Београда, иначе дипломирани графички дизајнер са интересовањем ка музици и аудио-видео продукцији. Оснивач је YouTube канала Матични брод на ком, под различитим ауторским именима, независно објављује своју музику од 2018. године. Био је члан funk/soul дуа „Срцоломци”, а од 2019. године започиње соло музичку каријеру као Xanadu. Тренутно запаженије песме су му „Копенхаген”, „Било би нам фино (да сам латино)” и „Џемп”.

Жанровски варира од хип-хопа до електро фанка, а теме његових песама су често љубавне и друштвене, са увек присутном дозом хумора. Карактеристично за њега јесте што сам покрива све фазе стваралачког процеса – од писања текстова, компоновања, миксовања и мастеринга песама, па све до конципирања, режирања и монтирања његових спотова.

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР, и А1 Србија.

Фото: Немања Кнежевић

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:00

Локација

Сцена 2, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/