Dizajn paviljon / SPENS

Dizajn paviljon održava se od 30. septembra do 7. oktobra na SPENS-u, jednoj od arhitektonski najznačajnijih lokacija grada, u okviru nedelje primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Na Dizajn paviljonu biće predstavljene ideje preko 300 kreativaca i kreativki iz Srbije i sveta kroz grupne i samostalne izložbe, prostorne instalacije, radionice za umetnike i umetnice, predavanja najznačajnijih predstavnika i predstavnica svetske dizajn scene, program za decu, filmski i muzički program, itd. Kroz 14 programskih celina promovišu se dobre dizajnerske prakse, inspirišu i edukuju dizajneri i dizajnerke i vizuelni umetnici i umetnice i podstiče se razvoj domaće dizajn scene. Program obuhvata savremene prakse u domenu grafičkog dizajna, dizajna proizvoda, mode, arhitekture, ali i fotografije, animacije i street arta.

Zahvaljujući nedelji primenjene umetnosti u Kaleidoskopu kulture, SPENS postaje epicentar dešavanja, čime se oživljava jedan od najznačajnijih predstavnika jugoslovenske arhitektonske baštine i jedan od simbola grada Novog Sada.

Na platou ispred ovog giganta modernističke gradnje biće predstavljena instalacija umetničkog kolektiva Plastique Fantastique – Double heart (Dvostruko srce) od 30. septembra do 2. oktobra, kao i izložba animacija Miloša Rajkovića SholimaSholimov (nad)realni svet koja će biti postavljena od 30. septembra do 1. oktobra.

Od programa koje možete pogledati unutar SPENS-a izdvajamo predavanje jedne od najznačajnijih ilustratorki današnjice, Malike Favre, pod nazivom „Me and you and everyone we know” (Ja i ti i svi koje poznajemo), zakazano za subotu 1. oktobra u 18 časova u Amfiteatru na SPENS-u i panel diskusiju u kojoj će razgovarati Malika Favre i Slavimir Stojanović Futro na temu „Artist is absent”, koja će biti održana 1. oktobra u 19.30 časova u Amfiteatru.

U okviru muzičkog programa koji će biti realizovan u okviru Dizajn paviljona nastupiće makedonski sastav Funk Shui u petak 30. septembra u 21 čas, a nakon njih u 22 časa nastupa beogradska grupa Šćepine Vragolije.

U subotu 1. oktobra u 21 čas nastupiće talentovani novosadski muzičar Filip Baloš a nakon njega iz Beograda nam dolazi Filip Bulatović, poznatiji kao Mapo Keys koji nastupa u 22 časa.

Na kraju vikenda, u nedelju 2. oktobra u 20 časova, nastupa novosadski DJ Bend.

Pogledajte detaljne informacije i satnice po danima: 

Program za Dan 1 – petak, 30. septembar

Program za Dan 2 – subota, 1. oktobar

Program za Dan 3 – nedelja, 2. oktobar

Program za Dan 4 – ponedeljak, 3. oktobar

Program za Dan 5 – utorak, 4. oktobar

Program za Dan 6 – sreda, 5. oktobar

Program za Dan 7 – četvrtak, 6. oktobar

Program za Dan 8 – petak, 7. oktobar

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

The event is finished.

Oznake:

Datum

07. окт 2022.
Završen!

Vreme

10:00 - 22:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/