Dordeduh / Festival srpskog podzemlja

U toku „Festivala srpskog podzemlja” gostuje rumunski bend Dordeduh koji će nastupiti 21. oktobra u 22.30 časa u Distriktu u objektu Fabrika, ulaz 1, u okviru Grada stripa programskog luka Druga? Evropa.

„Festival srpskog podzemlja” ove godine u fokus stavlja strip, kao neizostavni element andergraund kulture. Na festivalu će se tokom oba dana, svojim ponudama i radovima predstaviti brojni strip autori, nezavisni izlagači i vizuelni umetnici.

Specijalni gost 8. „FSP”-a, publici će se predstaviti nesvakidašnja umetnička kreacija iz Rumunije – Dordeduh, bend koji je višeslojno povezan sa domaćom andergraund scenom, čiji članovi su na njoj prisutni još od sredine devedesetih godina. Koncert ovog benda je audio-vizuelni događaj koji donosi duh prošlosti, vekova zakopanih daleko pre našeg vremena. U pitanju je unikatan spoj duhovne muzike prastare Transilvanije, uz korišćenje autentičnih drevnih instrumenata, prožet neofolk motivima i krunisan mračnim tonovima blek metala. Neosporan kvalitet njihove umetnosti svrstava ih u sve pravce i potpravce, a publiku uvek ostavlja oduševljenu i željnu naredih koncerata.

„Festival srpskog podzemlja” održava se po osmi put, 21. i 22. oktobra, u SKCNS Fabrici, u organizaciji SKCNS, MM Concerts i Serbian Hellbangers. Ovogodišnje izdanje održava se u sklopu programskog luka „Druga Evropa”, Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Ulaznice za festival su u prodaji u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži kao i na njihovom sajtu.

Foto: Bend Promo

Oznake:

Datum

21. окт 2022.
Završen!

Vreme

22:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад