Prvi dan / Festival srpskog podzemlja

Festival srpskog podzemlja održaće se 21. i 22. oktobra u Distriktu, u okviru Grada stripa programskog luka Druga? Evropa.

Festival srpskog podzemlja ove godine u fokus stavlja strip, kao neizostavni element andergraund kulture. Na festivalu će se tokom oba dana, svojim ponudama i radovima predstaviti brojni strip autori, nezavisni izlagači i vizuelni umetnici.

Prve večeri, kao specijalni gost 8. Festivala srpskog podzemlja, publici će se predstaviti nesvakidašnja umetnička kreacija iz Rumunije – Dordeduh, bend koji je višeslojno povezan sa domaćom andergraund scenom, čiji članovi su na njoj prisutni još od sredine devedesetih godina. Koncert ovog benda je audiovizuelni događaj koji donosi duh prošlosti, vekova zakopanih daleko pre našeg vremena. U pitanju je unikatan spoj duhovne muzike prastare Transilvanije, uz korišćenje autentičnih drevnih instrumenata, prožet neofolk motivima i krunisan mračnim tonovima blek metala. Neosporan kvalitet njihove umetnosti svrstava ih u sve pravce i potpravce, a publiku uvek ostavlja oduševljenu i željnu naredih koncerata.

Isto veče publika će moći da uživa i u dva unikatna živa nastupa domaćih izvođača: Marjan i Žeže će se predstaviti u sklopu svog projekta u kome koriste jedinstveni laserski piano koji je zvučna i vizuelna atrakcija. U kombinaciji sa sintovima, teraminom i raznim gitarskim efektima ovaj dvojac će nas provesti koz ambijentalno putovanje i istraživanje zvuka.

Voden je jednočlani muzički projekat, inspirisan muzikom različitih epoha i žanrova, od antičke do elektro muzike, prožet zvukom gitare. Krajni produkt te kombinacije najsigurnije je opisati kao eksperimentalni. Na nastupu će izvesti neke od pesama sa prvog „The Cult of Deep Waters”, drugog „Dreaming the Unknown” i trećeg albuma „The Trident”.

Satnica:

20 časova/ Voden
21 čas / Marjan&Žeže
22.30 časova / Dordeduh

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Ulaznice za festival su u prodaji u celokupnoj Gigs Tix prodajnoj mreži kao i na njihovom sajtu.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

21. окт 2022.
Završen!

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Studentski kulturni centar Novi Sad
Email
skcnovisad@gmail.com
Internet adresa
http://www.skcns.org/