erste dečji program

Erste dečji program / Vila

U sklopu porodičnog festivala „Vila” biće organizovan Erste dečji program koji se sastoji od kreativnih i edukativnih radionica, igara i pozorišne predstave. Program se održava 4. i 5. juna, od 16 do 20 časova, u jedinstvenom ambijentu Fruške gore, u Vrdniku (Fruške Terme Resort).

Da li briga o ličnim finansijama može da bude zabavna i šta deca znaju o tome?
Koliko je ova tema zaista važna i da li roditelji znaju baš sve odgovore?
Kada je pravo vreme da sa decom počnemo da pričamo o novcu?

Novac nije komplikovana tema za razgovore s mališanima kao što se to možda čini, ali važno je da joj se pristupi na pravi način. Erste banka je osmislila igricu i pozorišnu predstavu „Čuvari Zmajevog blaga” kako bi na zabavan i prijemčiv način približila najmlađima pojmove kao što su štednja, potrošnja ili kamata.

Erste banka je pripremila zabavan, interaktivan i atraktivan program za decu na ovu temu. Učenje kroz igru i zabavu! Mališani i starija deca će učestvovati u zanimljivim radionicama na kojim će moći da slikaju, prave modele kovanica, pogađaju tajne predmete, ali pre svega da uče o ovoj važnoj temi.

Predstava „Čuvari Zmajevog blaga” će biti odigrana 4. juna u 18 časova. Odgovara uzrastu od šest do 11 godina, ali će uz podršku roditelja u njoj sigurno uživati i mlađa deca. Zmaj deci velikodušno deli svoje blago, ali, da bi ga sačuvala, deca treba da znaju odgovore na brojna pitanja. Na ovaj način, kroz interakciju i zabavu, deca prave svoje prve korake ka finansijskom opismenjavanju i stvaraju odličnu osnovu za upravljanje novcem.

U okviru festivala održaće se i drugi raznovrsni dečji programi.

Festival „Vila” se održava od 3. do 5. juna u Vrdniku, u okviru programskog luka Heroine, i ujedinjuje lokalne i svetske umetnice, heroine današnjice, kroz širok spektar kulturnih programa za celu porodicu – muzičkih, pozorišnih i vizuelnih predstava, radionica i gastronomskih događaja.

Ulaz na sve programe je slobodan.

mapa Vila

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

05. јун 2022.
Završen!

Vreme

16:00 - 20:00

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/