Filip Baloš / Dizajn paviljon

Filip Baloš nastupa 1. oktobra u 21 čas na SPENS-u, u okviru muzičkog programa Dizajn paviljona. Nakon Filipa, iste večeri na SPENS-u u 22 časa nastupiće i Mapo Keys.

Filip Baloš, rodjen 18.03.2001. godine u Novom Sadu, gde i danas živi. Dolazi iz muzičko-dramske porodice u kojoj je od malih nogu razvio ljubav prema umetnosti.

Još sa četiri godine, počeo je pokazivati interes ka slikarstvu i muzici. Sa 15 godina, njegov talenat za slikanje i ljubav prema pop zvezdi Lejdi Gagi prepoznao je Instagram, koji ga je pozvao da pevačici zajedno požele srećan rodjendan uz kratki intervju i njegove radove. 2016. godine, upisao je srednju školu za dizajn, Bogdan Šuput. Bio je deo raznih grupnih izložbi i slikarskih kolonija. Godine 2020, po završetku srednje škole, Filip je upisao prvu godinu akademije umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo. Od 2017. godine, bavi se pisanjem pesama i muzičkom produkcijom. U veoma kratkom periodu, uspeo je da izgradi svoj prepoznatljivi stil koji neguje zvuk electro popa. Do nedavno, bio je potpisnik kuće Mascom za koju je izdao tri singla i dva spota kao što su „Idemo do mene“ i „Nema kraja“. Od 2022. godine počinje da nastupa sa svojom autorskom muzikom.

Dizajn paviljon održava se od 30. septembra do 7. oktobra na SPENS-u, jednoj od arhitektonski najznačajnijih lokacija grada, u okviru nedelje primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

01. окт 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/