jeremy

JEREMY? i bend Kerana & Kosmonavtite / Karavan

Koncert bendova JEREMY?” i „Kerana & kosmonavtite” koji nam dolaze iz Bugarske, biće održan 20. marta od 19.30 sati, u SKNC Fabrici, u okviru muzičkog dela projekta Karavan

Sastav benda JEREMY? čine: Ersin Mustafov – vokal i gitara, Tašo Kolev – gitare, Rosen Vatev – bubnjevi,  Krasimir Todorov – klavir, sintisajzeri. OD 2013. godine, oni su zajedno solidan paravan za svaki klub ili festivalsku binu. Njihov singl Fake Fruits bio je na vrhu svih mogućih lokalnih top lista i dostigao širu publiku kada je emitovan na MTV Adria krajem 2014. godine. U 2015. godine, nakon rasprodate svirke u „100 Clubu” u Londonu, JEREMY? su pozvani na The Great Escape Festival u Brajton, Velika Britanija i Rock For People Festival u Češkoj Republici. Kasnije te jeseni objavili su još dva singla koje je publika obožavala – Hope & Two Weeks to The Great Escape. Bend je objavio svoj debitantski istoimeni album JEREMY? u maju 2016.

Četvoročlani bend, pobednik na Međunarodnom takmičenju u pisanju pesama 2015, People’s Voice Nagrada sa njihovim singlom Fake Fruits, prvi je bugarski bend koji je dobio zlatnu medalju za takmičenje u komponovanju. Pesma je bila među 18500 drugih takmičara i dokazala da će JEREMY? biti cenjen od strane ljubitelja muzike. „Počasno priznanje“ kao finalista u AAA (Adult Album Alternative) kategorija nije ništa manje značajna i podvlači Džeremijev savremeni pristup do muziciranja, bezgraničnih i originalnih melodija.
U junu 2016. JEREMY? se pridružio turneji QUEEN + Adam Lambert za njihove nastupe u Poljskoj kada su predstavili svoje originalne pesme pred više od 30000 ljudi i osvojili sigurno jednu od najboljih publika, najmlađe istinske fanove poznatog rok benda QUEEN. U julu 2016. JEREMY? su bili pozvani da nastupaju na Fusion bini, EXIT festivala u Novom Sadu.
Oktobra 2021, bend je, kao jedini predstavnik Bugarske, učestvovao na Svetskom sajmu u Dubaiju, kao deo Expo Beats Festivala – EXPO 2020 u Dubaiju, koji se organizuje na najvećoj izložbenoj bini – Jubilarna scena. Plan za 2021-2022 je rezervisan i zauzet novom muzikom koja dolazi i punim LP izdanjem do proleća 2022.

kerana

Kerana & kosmonavtite je relativno nov, žanrovski fluidan bend iz Bugarske. Članovi benda su Kerana Kosmos – vokal, Elena Ilčeva – bas, Pavel Vidov – gitara, Preslav Peev – saksofon, Nikolaj Bobčev – saksofon, Dimitar Penčev – bubnjevi. Bend se izdvaja svojom prizemnom, ali snažnom energijom, neodređenim žanrom muzike i stihovima koji privlače pažnju, koji su isključivo na bugarskom jeziku. Kerana & Kosmonavtite su 2021. objavili svoj prvi album „Mali medved” i osvojili debi godine.

Projekat Karavan je deo programskog luka Seobe gde nas očekuje i gastronomsko putovanje. Od 17. do 20. marta posetićemo različite evropske regije sa željom da hrana bude povod za promišljanje drugog i drugačijeg. Dođite u naše kulturne stanice i osetite ukus internacionalnog duha zajedništva.

Projekat podrazumava četiri dana kulinarskih i muzičkih programa u kulturnim stanicama u Novom Sadu i Zoni 021 i dnevno je podeljen po klasterima severne, zapadne, južne i istočne evropske regije, internacionalnog i regionalnog karaktera.

U večernjim časovima planiran je i muzički program koji bi se odnosio na izvođače world music žanra, sa ciljem prikazivanja muzičke tradicije istočne, zapadne, severne i južne Evrope.

Raspored programa pogledajte na linku Karavan.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

20. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:30

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija