Nedelja primenjene umetnosti / Kaleidoskop kulture

Na nedelju dana, od 30. septembra do 7. oktobra Novi Sad postaje centar primenjene umetnosti, a SPENS, novosadski simbol modernističke arhitekture, dizajnerski smelo konstruisan osamdesetih godina, okuplja dizajn zajednicu Srbije i regiona, predstavljajući i evropske prakse.

Tokom nedelje primenjene umetnosti SPENS postaje više od lokacije. Još od 2019. godine postaje sinonim za svojevrsni dizajn paviljon koji inspiriše i edukuje dizajnere i dizajnerke i vizuelne umetnike i umetnice, te podstiče razvoj domaće dizajn scene, kroz programe koji prikazuju nove tokove u domenu grafičkog dizajna, dizajna proizvoda, mode, fotografije, animacije i street arta.

U nedelji primenjene umetnosti prethodno su predstavljene izložbe „Design for culture“, „Swiss Style Now“, „Inovativni finski dizajn“ i druge, koje su obuhvatile radove najznačajnijih predstavnika lokalne, regionalne, evropske i svetske dizajn scene među kojima je bio i najveći nezavisni dizajn studio na svetu Pentagram.

Design Week Novi Sad, svojevrsni dizajn paviljon, i ove godine je glavni događaj tokom nedelje primenjene umetnosti. Tema ovogodišnjeg izdanja je – eho. Program odgovara na pitanja o našem identitetu, šta je ono što ostavlja traga u nama, a kakav trag mi sami ostavljamo, kao i koje su granice realnosti i subjektivizacije.

30. 9 – 7. 10.

Multi-disciplinarni događaji / Design week Novi Sad / SPENS

Izložba / Fantastične mape Novog Sada / SPENS

Izložba / Šolimov (nad)realni svet/ Design week/ SPENS

Izložba / Razumevanje: umetnost i istraživanje / Design week / SPENS

1. i 2. 10.

Festival / Biserna grana / Futog

1. 10 7.10.

Izložba i radionica / Od ateljea do preduzetnika / SPENS

5. 10.

Koncert / Saksofon i Istok / SPENS

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

02. окт 2022.
Završen!