Novosadski strip vikend / 28. 10.

U petak, 28. oktobra u 16 časova otvaraju se vrata Fabrike, a istovremeno počinje i berza stripa, knjiga i ploča, u okviru Novosadskog strip vikenda i Grada stripa.

U 17 časova predstaviće se Milivoj Kostić sa svojim 3D stripom, a od 17.30 časova biće predstavljen podkast o stripu „Stripovedač“, autora Dušana Majkića i Petra Klaića.

Razgovor o izložbi Saše Jovanovića u MSUV počinje u 18 časova, a u 18.30 časova biće predstavljeno novo izdanje SKCNS-a posvećeno radu Damira Pavića Septika.

U 19 časova Zoran Nikolić predstaviće festival Nifest i novo izdanje „Nićifor”, autora Zorana Kovačevića.

U 19.30 časova biće predstavljeno izdanje „Život posle smrti“ Danila Miloševa Vostoka, koje je objavio Studentski kulturni centar Novi Sad.

U 20.30 časova predstaviće se autori Sanja Stepanović i Jakov Klemenčič, a program prvog dana zatvara se muzičkim setom Dee Jay Minya Ramone i DJ Dirty, u 21 čas.

Tradicionalni Novosadski strip vikend biće održan 28. i 29. oktobra u obnovljenom prostoru SKCNS Fabrika, u okviru programskog luka Druga? Evropa i obuhvata berzu stripa, izložbe, predstavljanje domaćih i regionalnih autora i izdavačkih kuća kao i drugih festivala stripa. Program za subotu, 29. oktobra pogledajte na ovom linku.

Novosadski strip vikend ove godine predstaviće izložbu „Dnevnik Max von Fafnera“. Izložba će biti otvorena 25. oktobra u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a postavka će moći da se pogleda do 17. novembra 2022. Ulaz je slobodan.

Foto: Lea Bodor

 

Oznake:

Datum

28. окт 2022.
Završen!

Vreme

16:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад

Organizator

Studentski kulturni centar Novi Sad
Email
skcnovisad@gmail.com
Internet adresa
http://www.skcns.org/