Novosadski strip vikend / 29. 10.

Program Novosadskog strip vikenda, u okviru Grada stripa, u subotu, 29. oktobra počinje u 11 časova berzom ploča, stripova i knjiga, a nastavlja se predstavljanjem strip autora, izdanja i izdavača.

U 15.30 časova Zoran Pejić predstaviće izdanja Devete dimenzije iz Banja Luke, u 16 časova Udruženje ljubitelja stripa Sombor predstaviće svoje udruženje i fanzin „StripSO025”, a u 16.30 časova Saša Papić predstaviće izdanja Udruženje ljubitelja stripa HAS. Zoran Stefanović će u 17 časova predstaviti izdanja Udruženja stripskih umetnika Srbije, a strip autor Novica Milivojević govoriće o svom radu od 17.30 časova.

Novi, 14. broj, časopisa „Stripolis” biće predstavljen u 18 časova i o njemu će govoriti Branko Đukić, a uslediće razgovor sa autorom Mirkom Čolakom u 18.30 časova.

U 19 časova biće predstavljen 10. broj serijala „Lavandarman”, o kome će govoriti Toni Faver, Vančo Rebac i Vinko Barić.

Razgovor sa autorom Miroljubom Milutinovićem Bradom počinje u 20 časova, a od 20.30 časova biće predstavljen autor Aleksa Gajić.

Strip vikend će muzičkim setovima zatvoriti Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty, od 21 čas.

Novosadski strip vikend ove godine će predstaviti izložbu „Dnevnik Max von Fafnera“. Izložba će biti otvorena 25. oktobra u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a postavka će moći da se pogleda do 17. novembra 2022. Ulaz je slobodan.

Tradicionalni Novosadski strip vikend održava se 28. i 29. oktobra u obnovljenom prostoru SKCNS Fabrika, u okviru programskog luka Druga? Evropa i obuhvata berzu stripa, izložbe, predstavljanje domaćih i regionalnih autora i izdavačkih kuća kao i drugih festivala stripa.

Foto: Lea Bodor

Oznake:

Datum

29. окт 2022.
Završen!

Vreme

11:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад

Organizator

Studentski kulturni centar Novi Sad
Email
skcnovisad@gmail.com
Internet adresa
http://www.skcns.org/