Novosadski strip vikend

Novosadski strip vikend ove godine počinje izložbom „Dnevnik Max von Fafnera, koja će biti jedinstvena prilika da publika vidi presek radova Saše Jovanovića, renomiranog strip autora koji godinama objavljuje stripove za izdavačku kuću Delkur u Francuskoj. Izložba će biti otvorena 25. oktobra u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a postavka će moći da se pogleda do 17. novembra. Ulaz je slobodan.

Na otvaranju će, pored Saše Jovanovića, govoriti strip autor i ilustrator Dejan Nenadov, kustos MSUV-a Vladimir Mitrović i autor izložbe – programski urednik NS strip vikenda Jovan Gvero.

Ovo je 16. izdanje strip vikenda u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a program se nastavlja u petak 28. i subotu 29. oktobra u SKCNS Fabrici. Obuhvata berzu stripa, izložbe, predstavljanje domaćih i regionalnih autora i izdavačkih kuća.

U petak, 28. oktobra u 16 časova otvaraju se vrata Fabrike, a istovremeno počinje i berza stripa, knjiga i ploča.

Program u subotu, 29. oktobra počinje u 11 časova berzom ploča, stripova i knjiga, a nastavlja se predstavljanjem strip autora.

Strip vikend će muzičkim setovima zatvoriti Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty.

Ovogodišnji NS strip vikend podržali su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, u sklopu programskog luka Druga Evropa.

Ulaz je slobodan.

Oznake:

Datum

29. окт 2022.
Završen!

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/