Otvaranje: Naspite pesak, napravite pomak / Becoming an Island

Otvaranje multidisciplinarnog događaja Becoming an Islandzakazano je za 18 časova 22. jula, na Štrandu. Događaj je deo programskog luka Dunavsko more i održava se u okviru programa „Paviljon na Štrandu” koji će trajati od 22. do 31. jula na najpoznatijoj novosadskoj plaži.

Obucite se u svoj najlepši pesak i dovedite društvo!

Na otvaranju našeg štanda po prvi put ćete moći da iskusite kako se postaje ostrvo za posebnu vrstu dunavske ptice. Kroz festival, naša eksperimentalna laboratorija postaje dinamično mesto za kolektivno ispitivanje i kritičko istraživanje.

Dođite i pridružite se prvom okupljanju!

„Kako postati ostrvo” je pilot program kolektiva Danube Transformation Agency for Agency (DTAFA) koji vode umetnice Solmaz Farhang,  Aleksandra Frustorfer, Ege Kokel i Lena Violeta Lajtner.

Eksperimentalna agencija razvila je pionirski program obuke koji omogućava ljudima koji posećuju plažu da postanu ostrvo za malog zujavca (Charadrius dubius), pticu koja je izgubila stanište i čija se populacija smanjuje zbog regulacije reke. Nakon uspešno završenih kurseva polaznici i polaznice biće dobro opremljeni veštinama i alatima da postanu mesto za odmor, parenje i razmnožavanje ovih ptica selica tokom njihovog sezonskog boravka u Novom Sadu. DTAFA kombinuje vizuelnu umetnost, dizajn, nauku i zalaganje za budućnost Dunava.

Od 22. do 31. jula posetioci i posetiteljke pozvani su da saznaju više o pilot programu i isprobaju neke od obuka dok uživaju u dunavskom osveženju na štandu DTAFA.

Svratite i sa nama realizujte obnovu ptičjeg staništa!

Foto: DTAFA, created with the kind support of the Bird Collection, Natural History Museum Vienna

Oznake:

Datum

22. јул 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:00

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad

Organizator

DTAFA – The Danube Transformation Agency for Agency

Ostali organizatori

Austrijski kulturni forum Beograd
Internet adresa
https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum
Umetnički kolektiv U 10
Bildrecht GmbH - Gesellschaft zur Wahrnehmung visueller Rechte
BMKOES - Federal Ministry of Arts and Culture, Civil Service and Sport
Bildrecht GmbH - Gesellschaft zur Wahrnehmung visueller Rechte
BMKOES - Federal Ministry of Arts and Culture, Civil Service and Sport