tajni-zivot-drveca

Tajni život drveća / Zeleni bioskop

Projekcije filma „Tajni život drveća” održaće se u pet gradova – Sremski Karlovci, Novi Sad, Irig, Kać i Futog, od 23. jula do 20. avgusta. Film se prikazuje u okviru projekta „Zeleni bioskop” koji pripada programskom luku Dunavsko more, pri čemu su novosadske projekcije deo „Paviljona na Štrandu”.

Raspored projekcija:

23. jul / Sremski Karlovci
29. jul / Novi Sad – Štrand
6. avgust / Irig
13. avgust / Kać
20. avgust / Futog

Sve projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji, ali često zaboravlja da prvo sasluša samu prirodu. Peter Voleben, autor bestselera „Tajni život drveća”, putuje sa jednog kontinenta na drugi kako bi otkrio i opisao tajni svet šuma. Model koji reguliše život drveća i biljaka, osvetljen gvozdenim pravilom solidarnosti i kohezije, ključ je svesti koja se ne može dalje odlagati. Voleben je putovao u Švedsku da vidi najstarija stabla na svetu, posetio je fabrike u Vankuveru koje istražuju nove pristupe očuvanju životne sredine i pridružio se demonstracijama ekoloških aktivista svuda. Sudbina čoveka i njegovog opstanka na Zemlji je usko povezana sa dobrim zdravljem velikih šuma i vreme da se o njima brinemo je upravo sada.

U poslednjih nekoliko godina građani i građanke na globalnom nivou, u sve većem broju, počinju da skreću pažnju na ugroženo pravo na življenje u zdravoj životnoj sredini. Zbog važnosti i aktuelnosti teme, kao i zbog mapiranog problema, da građani i građanke Srbije nemaju dovoljno razvijenu ekološku svest, tim „Slobodne zone” kreirao je projekat „Zeleni bioskop”. Projekat je nastao sa namerom da spoji film i ekologiju u borbi za bolje shvatanje i očuvanje prirode koja nas okružuje. „Zeleni bioskop” ima cilj da trgove gradova pretvori u uzbudljiva mesta proslavljajući godinu u kojoj Novi Sad i Zona 21 predstavljaju epicentar kulturnog života u Evropi.

Oznake:

Datum

13. avg 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:30

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad
Kategorija

Organizator

Udruženje „Filmski festival Slobodna zona”
Phone
011 3035277
Email
promo@freezonebelgrade.org
Internet adresa
https://slobodnazona.rs/
X