zeleni-bioskop

Zeleni bioskop

„Zeleni bioskop” je novi projekat filmskog festivala „Slobodna zona” koji će ovog leta „ozeleneti” trgove i parkove pet gradova – Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Iriga, Kaća i Futoga, od 22. jula do 20. avgusta.

Filmski program biće predstavljen publici u bioskopima na otvorenom (open air cinema), a tom prilikom biće prikazivani filmovi koji tematski u fokusu imaju ekologiju i zaštitu životne sredine: „Tajni život drveća” i „Zemlja meda”.

„Zeleni bioskop” se održava u okviru programskog luka Dunavsko more, pri čemu novosadske projekcije pripradaju programu „Paviljon na Štrandu”.

Sve projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Sremski Karlovci
22. jul / „Zemlja meda”
23. jul / „Tajni život drveća”

Novi Sad – Štrand
28. jul / „Zemlja meda”
29. jul / „Tajni život drveća”

Irig, park u Fruškogorskoj
5. avgust / „Zemlja meda”
6. avgust / „Tajni život drveća”

Kać, dvorište Mesne zajednice
12. avgust / „Zemlja meda”
13. avgust / „Tajni život drveća”

Futog, plato ispred Kulturnog centra Mladost
19. avgust / „Zemlja meda”
20. avgust / „Tajni život drveća”

U poslednjih nekoliko godina građani i građanke na globalnom nivou, u sve većem broju, počinju da skreću pažnju na ugroženo pravo na življenje u zdravoj životnoj sredini. Zbog važnosti i aktuelnosti teme, kao i zbog mapiranog problema, da građani i građanke Srbije nemaju dovoljno razvijenu ekološku svest, tim „Slobodne zone” kreirao je projekat „Zeleni bioskop”. Projekat je nastao sa namerom da spoji film i ekologiju u borbi za bolje shvatanje i očuvanje prirode koja nas okružuje. „Zeleni bioskop” ima cilj da trgove gradova pretvori u uzbudljiva mesta proslavljajući godinu u kojoj Novi Sad i Zona 21 predstavljaju epicentar kulturnog života u Evropi.

Foto: Jelena Ivanović

Oznake:

Datum

22. jul 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:30

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad
Kategorija

Organizator

Udruženje „Filmski festival Slobodna zona”
Phone
011 3035277
Email
promo@freezonebelgrade.org
Internet adresa
https://slobodnazona.rs/
X