Zombie Walk / Filmski front

Događaj svetskih dimenzija, kojim se istovremeno obeležava i Noć veštica, napokon stiže i u Novi Sad.

U Distriktu, u Fabrici, kao deo programa „Grad stripa”, u nedelju 30. oktobra sa početkom u 18 časova, održaće se prva novosadska „Zombi šetnja“.

Zombi šetnja je događaj otvoren za sve građane, a dozvoljeno je i učešće dece uz obaveznu pratnju roditelja. Na događaj možete doći maskirani ili se priključiti maskiranju koje će biti organizovano od 15 časova, do početka Zombi šetnje u 18 časova. 

Učesnike će šminkati tim pod vođstvom majstora za specijalne filmske efekte Miroslava Lakobrije.

Za maskiranje, koje je u potpunosti besplatno, možete se prijaviti na ovom linku.

Tim između ostalog čine i polaznici radionice izrade SFX maske, koja je realizovana u okviru 20. „Filmskog Fronta“.

Maskirana masa će potom krenuti u zombi šetnju kroz Distrikt, pravo do Fabrike kao krajnje odrednice – gde će se održati Zombi žurka.

Žurku će upotpuniti DJ Zupany u prostoru Fabrike, lokal br. 2 (bivši Route 66). Ulaz je slobodan.

Festival „Filmski front“ je nastao iz potrebe da se afirmiše kratki autorski film i pruži podrška novoj generaciji filmskih autora (profesionalcima i amaterima) koji su zahvaljujući tada novoj, digitalnoj tehnologiji pokrenuli svoje male i nezavisne produkcije. 
„Filmski front“ se organizuje u okviru programskog luka Druga? Evropa i predstavlja platformu oko koje se autori iz regiona okupljaju, razmenjuju iskustva, stiču kontakte i unapređuju svoje mognosti za dalji razvoj i proizvodnju filma. 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. окт 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 23:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад