dunavsko more logo

Изложба у Михизовој кући / Изван центра

Изложба „Изван центра” биће отворена 19. августа и трајаће до 30. августа у Михизовој кући у Иригу, у оквиру програмског лука Дунавско море.

Пројекат „Изван центра” обухвата 4 изложбе, 3 уметничка догађаја и разноврстан едукативни програм. На изложби ће бити представљена дела значајнијих актера савремених уметничких збивања из  држава подунавског региона (Немачка, Аустрија, Словачка, Мађарска и Србија). Назив „Изван центра” указује на феномен функционисања актуелне уметности изван великих градова: у актуелној „иконосфери“ савремена уметност више није усмерена само ка појму „центра”, него и према маргини, то јест – мањим градовима, периферији, сеоским срединама…

То је још једна потврда да се Бојсова максима „уметност=живот“ данас потврђује у најразличитијим варијацијама – од артистичких па све до социолошких и географско-просторних појмова и области.

Концепт изложби предвиђа да се представи уметност аутора који су у наведеним подунавским земљама припадници мањинских народа. Такав избор уметника указује на испреплетеност и суживот народа у уједињеној Европи, али и на функционализацију уметности као кохезионе универзалне праксе.

Уметници и уметнице: Оља Триашка Стефановић, Jana Hojstričová & Palo Macho, Hoa Nguyen Thi

Датум

19. Август 2022.
Завршен!

Време

18:30

Локација

Ириг
Ириг

Организатор

Галерија „Бел Арт"
Интернет адреса
https://belart.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published.