noise destruction

Noise Destruction

Новосадски ди-џеј дуо Noise Destruction наступиће у новогодишњој ноћи 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве, код Београдске капије у оквиру непоновљиве изложбе „Тесла – светлосна галерија” која ће посетиоцима пружити јединствен аудио-визуелни доживљај. Наступ почиње у 23.15 часова.

Састав Noise Destruction настао је 1992. године и спада у зачетнике електронске музичке сцене у Србији. Дуо, који чине Жељко Јоахимстал, познатији као DJ Fakir, и Зоран Николић познат као З, широј јавности је познат по хиту „Лаки је мало нервозан”.

Улаз је слободан.

„Тесла – светлосна галерија” је производ креативне синергије више познатих интернационалних уметника из различитих градова, који се поносе титулом Европске престонице културе. Група уметника ће провести грађане кроз инспиративне просторе барокног градића, преображене кроз снажне уметничке интервенције. Просторне инсталације ће открити различите аспекте светлости као средства уметничког израза који актуелизују различита Теслина открића, али и Теслине неоставрене снове.

Мост Дуга, стара здања у Београдској улици и сама Београдска капија – сви архитектонски објекти крај којих ћемо проћи – биће преображени у монументалној игри светлости, покрета и звукова кроз фиксне, динамичке, бежичне и интерактивне аудио-визуелне технологије осветљења, укључујући 3Д пројекције. Али речи су овде недовољне: галерија светлости је нешто што се мора уживо видети и осетити!

Партнер пројекта „Тесла – светлосна галерија” је НИС.

Ознаке:,

Датум

31. Децембар 2021.
Завршен!

Време

23:15

Локација

Београдска капија
Београдска капија, Београдска, Петроварадин

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

NIS Gazprom Neft – Нафтна индустрија Србије