Новосадски стрип викенд

Новосадски стрип викенд ове године почиње изложбом „Дневник Max von Fafnera”, која ће бити јединствена прилика да публика види пресек радова Саше Јовановића, реномираног стрип аутора који годинама објављује стрипове за издавачку кућу Delkur у Француској. Изложба ће бити отворена 25. октобра у 20 часова у Музеју савремене уметности Војводине, а поставка ће моћи да се погледа до 17. новембра. Улаз је слободан.

На отварању ће, поред Саше Јовановића, говорити стрип аутор и илустратор Дејан Ненадов, кустос МСУВ-а Владимир Митровић и аутор изложбе програмски уредник НС стрип викенда Јован Гверо.

Ово је 16. издање стрип викенда у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм се наставља у петак 28. и суботу 29. октобра у СКЦНС Фабрици. Обухвата берзу стрипа, изложбе, представљање домаћих и регионалних аутора и издавачких кућа.

У петак, 28. октобра у 16 часова отварају се врата Фабрике, а истовремено почиње и берза стрипа, књига и плоча.

Програм у суботу, 29. октобра почиње у 11 часова берзом плоча, стрипова и књига, а наставља се представљањем стрип аутора.

Стрип викенд ће музичким сетовима затворити Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty.

Овогодишњи НС стрип викенд подржали су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, као и Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”, у склопу програмског лука Друга Европа.

Улаз је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

28. Октобар 2022.
Завршен!

Локација

Студентски културни центар Фабрика
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/