Новосадски стрип викенд / 28. 10.

У петак, 28. октобра у 16 часова отварају се врата Фабрике, а истовремено почиње и берза стрипа, књига и плоча, у оквиру Новосадског стрип викенда и Града стрипа.

У 17 часова представиће се Миливој Костић са својим 3Д стрипом, а од 17.30 часова биће представљен подкаст о стрипу „Стриповедач“, аутора Душана Мајкића и Петра Клаића.

Разговор о изложби Саше Јовановића у МСУВ почиње у 18 часова, а у 18.30 часова биће представљено ново издање СКЦНС-а посвећено раду Дамира Павића Септика.

У 19 часова Зоран Николић представиће фестивал Нифест и ново издање „Нићифор”, аутора Зорана Ковачевића.

У 19.30 часова биће представљено издање „Живот после смрти“ Данила Милошева Востока, које је објавио Студентски културни центар Нови Сад.

У 20.30 часова представиће се аутори Сања Степановић и Јаков Клеменчич, а програм првог дана затвара се музичким сетом Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty, у 21 час.

Традиционални Новосадски стрип викенд биће одржан 28. и 29. октобра у обновљеном простору СКЦНС Фабрика, у оквиру програмског лука Друга? Европа и обухвата берзу стрипа, изложбе, представљање домаћих и регионалних аутора и издавачких кућа као и других фестивала стрипа.

Програм за суботу, 29. октобар погледајте на овом линку.

Новосадски стрип викенд ове године представиће изложбу „Дневник Max von Fafnera. Изложба ће бити отворена 25. октобра у 20 часова у Музеју савремене уметности Војводине, а поставка ће моћи да се погледа до 17. новембра 2022. Улаз је слободан.

Фото: Леа Бодор

Ознаке:

Датум

28. Октобар 2022.
Завршен!

Време

16:00

Локација

Студентски културни центар Фабрика
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Студентски културни центар Нови Сад
Електронска пошта
skcnovisad@gmail.com
Интернет адреса
http://www.skcns.org/