Повезивање кроз моду / 29. април

Модна ревија победничких решења у оквиру јавног конкурса Националне коморе за моду Србије „Повезивање кроз моду” одржаће се 29. и 30. априла у Креативном дистрикту, у СКЦНС Фабрици, у оквиру програмске целине Заставе будућности.

Национална комора за моду Србије кроз пројекат „Повезивање кроз моду” промовише младе дизајнере/ке из Новог Сада, Србије и Европе са циљем едуковања и мотивисања промене понашања и креирања позитивног утицаја моде на данашње друштво и будућност наше планете.

Пројекат обухвата јавне позиве за Национални конкурс за студентеи студенткиње и младе дизајнере и дизајнерке, Европски конкурс за студенте и студенткиње и младе дизајнере и дизајнерке и конкурс за најбоље креације инспирисане позитивним утицајем моде на заштиту животне средине. Победничка решења ће реализовати дводневну модну ревију на тему друштвеног активизма, одрживог дизајна и рециклаже и циркуларне економије у Креативном дистрикту, 29. и 30. априла.

У реализацију пројекта биће укључен велики број волонтера и волонтерки, који ће стећи нова знања за организовање великих догађаја и унапредити вештине и компетенције за међународну сарадњу са вршњацима и вршњакињама из Европе.

Агенда програма за петак 29. април

13 часова – Семинар/Радионица: Искуства и практична примена рециклажних тканина у моди;

18.30 часова – Отварање showroom-a дизајнера и изложба победничких скица;

19 часова – Победници European Fashion Talent Design такмичења:

 1. Eszter Péntek 
 2. Violeta Mujdar 
 3. Marius Gheorghe 
 4. Simina Bârle 
 5. Diana Borcea 
 6. Cristina Olaru 
 7. Goina Ioana 
 8. Маша Мирковић
 9. Јована Вујошевић
 10. Chiara Giannone & Lorenzo Tricarico

Победници Ecolution такмичења:

 1. Неда Петровић
 2. Irina Toleikite
 3. Shamilov Muhammed
 4. Бранкица Клаић
 5. Сара Николић
 6. Raluca Lupu

21 часа – Жири вече: Најбољи млади таленат Европског такмичења модних талената који ће освојити модну презентацију на Serbia Fashion Week-у Дубаију – УАЕ!

Чланови жирија: Светлана Хорват – председница Serbia Fashion Week-a & Defile a Paris, господин Доналд Потард – бивши извршни директор Jean-Paul Gaultier Haute Couture House, господин Роко Лео Гаглиоти – председник мреже ФНЛ и извршни директор Међународне дигиталне недеље моде, господин Емерик Франсоа – француски дизајнер високе моде, госпођа Маријана Мичели – председница Mad Mood Milan Fashion Week-а;

22 часа Коктел;

22.30 часа SFW журка.

Распоред активности за суботу 30. априла можете погледати на овом линку.

Детаље о осталим програмима, џез концертима, представама, панелима, изложбама и радионицама, који се одржавају 29. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

 

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

29. Април 2022.
Завршен!

Локација

Студентски културни центар Фабрика
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Национална комора за моду Србије