Први дан / Фестивал српског подземља

Фестивал српског подземља одржаће се 21. и 22. октобра у Дистрикту, у оквиру Града стрипа програмског лука Друга? Европа.

Фестивал српског подземља ове године у фокус ставља стрип, као неизоставни елемент андерграунд културе. На фестивалу ће се током оба дана, својим понудама и радовима представити бројни стрип аутори, независни излагачи и визуелни уметници.

Прве вечери, као специјални гост 8. Фестивала српског подземља, публици ће се представити несвакидашња уметничка креација из Румуније – Dordeduh, бенд који је вишеслојно повезан са домаћом андерграунд сценом, чији чланови су на њој присутни још од средине деведесетих година. Концерт овог бенда је аудиовизуелни догађај који доноси дух прошлости, векова закопаних далеко пре нашег времена. У питању је уникатан спој духовне музике прастаре Трансилваније, уз коришћење аутентичних древних инструмената, прожет неофолк мотивима и крунисан мрачним тоновима блек метала. Неоспоран квалитет њихове уметности сврстава их у све правце и потправце, а публику увек оставља одушевљену и жељну наредих концерата.

Исто вече публика ће моћи да ужива и у два уникатна жива наступа домаћих извођача: Марјан и Жеже ће се представити у склопу свог пројекта у коме користе јединствени ласерски пиано који је звучна и визуелна атракција. У комбинацији са синтовима, терамином и разним гитарским ефектима овај двојац ће нас провести коз амбијентално путовање и истраживање звука.

Voden је једночлани музички пројекат, инспирисан музиком различитих епоха и жанрова, од античке до електро музике, прожет звуком гитаре. Крајни продукт те комбинације најсигурније је описати као експериментални. На наступу ће извести неке од песама са првог „The Cult of Deep Waters”, другог „Dreaming the Unknown” и трећег албума „The Trident”.

Сатница:

20 часова/ Voden
21 час / Marjan&Žeže
22.30 часова / Dordeduh

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Улазнице за фестивал су у продаји у целокупној Gigs Tix продајној мрежи као и на њиховом сајту.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

21. Октобар 2022.
Завршен!

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Студентски културни центар Нови Сад
Електронска пошта
skcnovisad@gmail.com
Интернет адреса
http://www.skcns.org/