heroine spomen zbirke pavla beljanskog

Разговор с уметницом Мијом Ћук / Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског

Јавни разговор са уметницом Мијом Ћук ће водити Мирослав Карић, 16. јула у 19 часова, у току изложбе „Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског”.

Мултимедијална изложба „Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског” ће бити постављена у току програмског лука Хероине, од 20. маја до 17. јула у Спомен-збирци Павла Бељанског.

Мирослав Карић, кустос Музеја савремене уметности у Београду ће у дијалогу са Мијом Ћук, фотографкињом и теоретичарком фотографије представити њену уметничку поетику. Мијин опус се може читати као „скоро фотографски” јер користи медиј фотографије да види превиђено, а не да документује очигледно и видљиво. У раду укључује народне технологије као што су пројекције слајдова, пронађене фотографије, слике са екрана за штампање, а често и излаже у облику фрагмената и недовршених инсталација. Ова уметница и уметничка директора у галерији Артгет Културног центра Београда за сезону 2022, магистрирала је фотографске студије на Универзитету Вестминстер, Лондон, а радила је, између осталог и као ванредни предавач фотографије на Академији уметности Универзитета у Новом Саду (2015/19). Једна је од ауторки текстова у каталогу изложбе „Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског”.

Радно време Спомен-збирке:

Среда – недеља: 10 – 18 часова
Четвртак: 13 – 21 часова

Улаз је слободан.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

16. Jul 2022.
Завршен!

Време

19:00

Локација

Спомен-збирка Павља Бељанског
Трг Галерија 2, Нови Сад
Интернет адреса
https://beljanskimuseum.rs/

Организатор

Спомен-збирка Павла Бељанског
Интернет адреса
https://beljanskimuseum.rs/

Остали организатори

Булевар Букс
Интернет адреса
https://www.facebook.com/BulevarBooks/
Савез феминистичких организација „(Ре)конекција"
Булевар Букс
Интернет адреса
https://www.facebook.com/BulevarBooks/
Савез феминистичких организација „(Ре)конекција"
X