Кумановски мировни споразум – из прве руке / Мир и право

Студентска трибина „Кумановски мировни споразум – из прве руке” у оквиру пројекта „Мир и право” одржаће се 24. јуна у 17 часова у Културној станици Лиман.

Отвореном трибином која ће, осим студенте, бити доступна и учесницима Конференције и општој јавности, постиже се популаризација значаја који су мировни процеси остварили не само на пољу уједињења Старог континента, него и успостављања заједничких друштвених вредности и неговања културе мира као њиховог везивног ткива. Циљ је укључивање студентске и шире јавности, као и различитих друштвених чинилаца у процес популаризације теме мировних процеса, упознавање опште јавности са научном аргументацијом из угла различитих дисциплина, као и ширење свести о дометима мировних споразума на архитектуру послератних држава, а посебно успостављених друштвених вредности.

Интернационална конференција и трибина о историји мировних споразума (од Карловачког мировног споразума до Дејтона) „Мир и право” одржаће се од 23. до 25. јуна у склопу програма Тврђава мира.

Мултидисциплинарна конференција „Мир и право – Европски мировни споразуми у ширем друштвеном контексту” представља оквир за институционализовање и подизање на виши ниво сарадње, с једне стране, три правна факултета укључена у овај пројекат из три европска града: Новог Сада, Потсдама и Сегедина и с друге стране, научне раднике других друштвених и хуманистичких наука чији предмет укључује и мировну тематику.

Модератор: др Стефан Самарџић
Почасни гост: проф. др Обрад Стевановић, генерал и потписник Кумановског споразума

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

24. Jun 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 18:30

Локација

Културна станица Лиман
Булевар деспота Стефана, Нови Сад
Интернет адреса
https://opens.kulturnestanice.rs/