tajni-zivot-drveca

Тајни живот дрвећа / Зелени биоскоп

Пројекције филма „Тајни живот дрвећа” одржаће се у пет градова – Сремски Карловци, Нови Сад, Ириг, Каћ и Футог, од 23. јула до 20. августа. Филм се приказује у оквиру пројекта „Зелени биоскоп” који припада програмском луку Дунавско море, при чему су новосадске пројекције део „Павиљона на Штранду”.

Распоред пројекција:

23. јул / Сремски Карловци
29. јул / Нови Сад – Штранд
6. август / Ириг
13. август / Каћ
20. август / Футог

Све пројекције почињу у 21 час, а улаз је слободан.

Данас читава планета говори о животној средини и екологији, али често заборавља да прво саслуша саму природу. Петер Волебен, аутор бестселера „Тајни живот дрвећа”, путује са једног континента на други како би открио и описао тајни свет шума. Модел који регулише живот дрвец́а и биљака, осветљен гвозденим правилом солидарности и кохезије, кључ је свести која се не може даље одлагати. Волебен је путовао у Шведску да види најстарија стабла на свету, посетио је фабрике у Ванкуверу које истражују нове приступе очувању животне средине и придружио се демонстрацијама еколошких активиста свуда. Судбина човека и његовог опстанка на Земљи је уско повезана са добрим здрављем великих шума и време да се о њима бринемо је управо сада.

У последњих неколико година грађани и грађанке на глобалном нивоу, у све већем броју, почињу да скрећу пажњу на угрожено право на живљење у здравој животној средини. Због важности и актуелности теме, као и због мапираног проблема, да грађани и грађанке Србије немају довољно развијену еколошку свест, тим „Слободне зоне” креирао је пројекат „Зелени биоскоп”. Пројекат је настао са намером да споји филм и екологију у борби за боље схватање и очување природе која нас окружује. „Зелени биоскоп” има циљ да тргове градова претвори у узбудљива места прослављајући годину у којој Нови Сад и Зона 21 представљају епицентар културног живота у Европи.

Ознаке:

Датум

23. Jul 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 22:30

Локација

Штранд, Нови Сад
Штранд, Нови Сад
Категорија

Организатор

Филмски фестивал слободна зона
Phone
011 3035277
Електронска пошта
promo@freezonebelgrade.org
Интернет адреса
https://slobodnazona.rs/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.