zeleni-bioskop

Зелени биоскоп

„Зелени биоскоп” је нови пројекат филмског фестивала „Слободна зона” који ће овог лета „озеленети” тргове и паркове пет градова – Сремски Карловци, Нови Сад, Ириг, Каћ и Футог, од 22. јула до 20. августа.

Филмски програм биће представљен публици у биоскопима на отвореном (open air cinema), а том приликом биће приказивани филмови који тематски у фокусу имају екологију и заштиту животне средине: „Тајни живот дрвећа” и „Земља меда”.

„Зелени биоскоп” се одржава у оквиру програмског лука Дунавско море, при чему новосадске пројекције припрадају програму „Павиљон на Штранду”.

Све пројекције почињу у 21 час, а улаз је слободан.

Сремски Карловци
22. јул / „Земља меда”
23. јул / „Тајни живот дрвећа”

Нови Сад – Штранд
28. јул / „Земља меда”
29. јул / „Тајни живот дрвећа”

Ириг, парк у Фрушкогорској
5. август / „Земља меда”
6. август / „Тајни живот дрвећа”

Каћ, двориште Месне заједнице
12. август / „Земља меда”
13. август / „Тајни живот дрвећа”

Футог, плато испред Културног центра Младост
19. август / „Земља меда”
20. август / „Тајни живот дрвећа”

 

У последњих неколико година грађани и грађанке на глобалном нивоу, у све већем броју, почињу да скрећу пажњу на угрожено право на живљење у здравој животној средини. Због важности и актуелности теме, као и због мапираног проблема, да грађани и грађанке Србије немају довољно развијену еколошку свест, тим „Слободне зоне” креирао је пројекат „Зелени биоскоп”. Пројекат је настао са намером да споји филм и екологију у борби за боље схватање и очување природе која нас окружује. „Зелени биоскоп” има циљ да тргове градова претвори у узбудљива места прослављајући годину у којој Нови Сад и Зона 21 представљају епицентар културног живота у Европи.

Фото: Јелена Ивановић

Ознаке:

Датум

22. Jul 2022.
Завршен!

Време

21:00 - 22:30

Локација

Штранд, Нови Сад
Штранд, Нови Сад

Организатор

Филмски фестивал слободна зона
Phone
011 3035277
Електронска пошта
promo@freezonebelgrade.org
Интернет адреса
https://slobodnazona.rs/