Zombie Walk / Филмски фронт

Догађај светских димензија, којим се истовремено обележава и Ноћ вештица, напокон стиже и у Нови Сад.

У Дистрикту, у Фабрици, као део програма „Град стрипа”, у недељу 30. октобра са почетком у 18 часова, одржаће се прва новосадска „Зомби шетња“.

Зомби шетња је догађај отворен за све грађане, а дозвољено је и учешће деце уз обавезну пратњу родитеља. На догађај можете доћи маскирани или се прикључити маскирању које ће бити организовано од 15 часова, до почетка Зомби шетње у 18 часова.

Учеснике ће шминкати тим под вођством мајстора за специјалне филмске ефекте Мирослава Лакобрије.

За маскирање, које је у потпуности бесплатно, можете се пријавити на овом линку.

Тим између осталог чине и полазници радионице израде SFX маски, која је реализована у оквиру 20. „Филмског Фронта“.

Маскирана маса ће потом кренути у зомби шетњу кроз Дистрикт, право до Фабрике као крајње одреднице – где ће се одржати Зомби журка.

Журку ће употпунити DJ Zypany у простору Фабрике, локал бр. 2 (бивши Route 66). Улаз је слободан.

Фестивал „Филмски фронт” је настао из потребе да се афирмише кратки ауторски филм и пружи подршка новој генерацији филмских аутора (професионалцима и аматерима) који су захвалјујући тада новој, дигиталној технологији покренули своје мале и независне продукције.
„Филмски фронт” се организује у оквиру програмског лука Друга? Европа и представља платформу око које се аутори из региона окупљају, разменјују искуства, стичу контакте и унапређују своје могућности за даљи развој и производњу филма.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

30. Октобар 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 23:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад