Nova ženska proza / Heroine u Zenitu

Tribina u okviru festivala „Heroine u Zenitu“ održaće se 10. juna u Zenit Books-u, kao deo programskog luka Heroine.

Nije važno koliko imaš godina, nije važno ko ti je književni uzor, nije važno koja te književnica ostavlja bez daha. Važno je da čitaš, važno je da se ohrabriš da pišeš.

Neke od heroina savremene proze, sa kojima ćemo se upoznati drugog dana festivala, su Mirjana Novaković, Ana Vučković, Nina Savčić, Katarina Mitrović, uz svesrdnu pomoć profesorke Vladislave Gordić Petković.

Četvorodnevni festival „Heroine u Zenitu” otvara prostor za predstavljanje, upoznavanje i dijalog s važnim prozaistkinjama, pesnikinjama, književnim kritičarkama i urednicama u izdavačkim kućama s nedvosmisleno promišljenim i osvešćenim feminističkim pogledom na svet.

Književnost koju stvaraju žene odavno nije sinonimna s marginom: upravo ona domaću književnu produkciju stavlja u evropski i svetski kontekst time što preispituje dominantne ideološke matrice i podrazumevane muškocentrične politike isključivosti i nasilja.

Trećeg dana festivala, prisutni će moći da se upoznaju sa urednicama u izdavaštvu, dok će četvrtog dana imati priliku da čuju književne kritičarke.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

10. јун 2022.
Završen!

Lokacija

Zenit Books
Njegoševa 24, Novi Sad
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/

Organizator

Zenit books doo
Phone
021 3020 566
Email
dejan@zenitbooks.com
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/