TBF / Distrikt mira

Grupa TBF nastupiće 23. juna u 22.30 časova u Kreativnom distriktu, u okviru programskog luka Tvrđava mira.

Tokom pet dana razgovora o pomirenju, budućnosti Evrope i drugim aktuelnim društvenim i političkim pitanjima, očekuje nas nastup tri benda, koji svojim aktivističkim pristupom obrađuju aktuelne socijalne i političke teme. Nakon nastupa grupe TBF, u Distriktu mira ćemo slušati bendove Helem Nejse 24. juna i Zoster 25. juna i Obojeni program 27. juna.

The Beat Fleet ili skraćeno TBF je sastav nastao 1990. godine u Splitu. Grupa je započela kao standarni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvila sopstveni muzički izraz. Prepoznatljivi su po društveno angažovanim tekstovima pesama, video spotovima koji su uvek koncipirani kao kratki filmovi i originalnim nastupima. Tekstovi TBF-a imaju izražene socijalne note. Kritikuju političku korumpiranost, i uošte iskvarene društvene vrednosti („kao što je dominacija degenerisanih materijalnih interesa uz netoleranciju prema svemu što je različito, zatiranje urbane mediteranske kulture”).

Sastav se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Do sada su realizovali 7 studijskih albuma.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

23. јун 2022.
Završen!

Vreme

22:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/